Managed hosting door True

Kroes krijgt eredoctoraat Open Universiteit

 

De Open Universiteit (OU) reikt op 26 september 2014, tijdens de viering van haar zesde lustrum, een eredoctoraat uit aan eurocommissaris Neelie Kroes. Zij heeft volgens de OU een belangrijke bijdrage geleverd aan het toegankelijk maken van wetenschappelijke kennis, in het bijzonder via het neerzetten van de Digitale Agenda in Europa. Eurocommissarirs Kroes meldde eerder deze maand nog te stoppen en zich niet beschikbaar te stellen voor een derde termijn als commissaris na de Europese parlementsverkiezingen.

Neelie Kroes vindt het mede gezien haar leeftijd (72 jaar) genoeg en acht zich niet capabel om voor nog vijf jaar een topfunctie binnen Europa in te vullen. Nadat ze eerst de portefeuille Mededinging in beheer had, was Kroes de afgelopen vijf jaar verantwoordelijk voor de Digitale Agenda.

De OU laat in een persverklaring weten dat Kroes een eredoctoraat ontvangt vanwege het neerzetten van de digitale agenda die een belangrijke stimulans heeft gegeven aan open en online (academisch) onderwijs, 'open access' en 'open science',

Naast Kroes krijgt op 26 september overigens ook de Utrechtse universiteitshoogleraar Frits van Oostrom van de OU een eredoctoraat vanwege de wijze waarop hij zijn grote wetenschappelijk betekenis voor het onderzoek naar de Nederlandse letterkunde van de Middeleeuwen op aansprekende wijze toegankelijk weet te maken voor een groot publiek.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5092920). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×