Leeuwarden beheert ICT Friese Waddeneilanden

Dit artikel delen:

De gemeente Leeuwarden beheert de ict van gemeenten op de Friese Waddeneilanden. Burgermeester Albert de Hoop (Ameland) tekende namens de eilanden en burgemeester van Leeuwarden Ferd Crone zette namens Leeuwarden de handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst. Volgens de betrokken gemeenten betekent de ict-overeenkomst een mijlpaal in de samenwerking tussen de Waddeneilanden en de gemeente Leeuwarden.

Inmiddels zijn alle basis-applicaties, het netwerk en de werkplekken van Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog in beheer bij de gemeente Leeuwarden (Texel behoort niet tot de Friese Waddeneilanden).

Leeuwarden breidt de ict-dienstverlening momenteel uit naar meerdere buurgemeenten. Dat zijn onder meer de toekomstige gemeente Westergo en de samenwerkende gemeenten Dongeradeel, Dantumadeel, Ferwerderadeel en Kollumerland. De laatste vier gemeenten hebben onlangs een intentieovereenkomst met Leeuwarden gesloten om die samenwerking aan te gaan.

De samenwerking is gericht op de inrichting van ict-processen die horen bij taken die van het rijk worden overgeheveld naar gemeenten. Het gaat onder andere om zorgtaken die vanaf 1 januari 2015 overgaan naar gemeenten en het opzetten van de Basiskaart Grootschalige Topografie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Mooi, misschien kunnen ze nu ook nog even bestuurlijk integreren. :-)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-05-26T13:08:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.