Managed hosting door True

Leeuwarden beheert ICT Friese Waddeneilanden

 

De gemeente Leeuwarden beheert de ict van gemeenten op de Friese Waddeneilanden. Burgermeester Albert de Hoop (Ameland) tekende namens de eilanden en burgemeester van Leeuwarden Ferd Crone zette namens Leeuwarden de handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst. Volgens de betrokken gemeenten betekent de ict-overeenkomst een mijlpaal in de samenwerking tussen de Waddeneilanden en de gemeente Leeuwarden.

Inmiddels zijn alle basis-applicaties, het netwerk en de werkplekken van Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog in beheer bij de gemeente Leeuwarden (Texel behoort niet tot de Friese Waddeneilanden).

Leeuwarden breidt de ict-dienstverlening momenteel uit naar meerdere buurgemeenten. Dat zijn onder meer de toekomstige gemeente Westergo en de samenwerkende gemeenten Dongeradeel, Dantumadeel, Ferwerderadeel en Kollumerland. De laatste vier gemeenten hebben onlangs een intentieovereenkomst met Leeuwarden gesloten om die samenwerking aan te gaan.

De samenwerking is gericht op de inrichting van ict-processen die horen bij taken die van het rijk worden overgeheveld naar gemeenten. Het gaat onder andere om zorgtaken die vanaf 1 januari 2015 overgaan naar gemeenten en het opzetten van de Basiskaart Grootschalige Topografie.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5093043). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Mooi, misschien kunnen ze nu ook nog even bestuurlijk integreren. :-)

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×