Capelle a/d IJssel claimt primeur LV WOZ-gemeente

Dit artikel delen:
Winnaar

De gemeente Capelle aan den IJssel zegt als eerste gemeente in Nederland definitief te zijn aangesloten op de Landelijke Voorziening WOZ (LV WOZ). Eerder had de gemeente succesvol de aansluittoets behaald. De LV WOZ wordt het centrale, landelijke loket waar de gemeenten, Belastingsdienst, waterschappen en CBS WOZ-gegevens digitaal kunnen verkrijgen. De voorziening is aangesloten op tal van basisregistraties. GouwIT en JNet waren als automatiseerders bij het project van Capelle betrokken.

Op 2 juni werd er een feestelijke bijeenkomst georganiseerd met leden van de stuurgroep LV WOZ, de Waarderingskamer, Ministerie van Financiën, de gemeente Capelle aan den IJssel en Gouw IT. Volgens de betrokken partijen was het een intensief traject voor zowel de gemeente Capelle aan den IJssel, de Waarderingskamer, JNET, het Kadaster als GouwIT. Met als resultaat dat Capelle aan den IJssel nu nog meer digitaal kan werken.

Door eenmalige invoer van gegevens kan er bij de gemeente efficiënter worden gewerkt en dient het stelsel van basisregistraties er voor te zorgen dat de kwaliteit en de volledigheid van de gegevens verder worden vergroot.

Capelle aan den IJssel biedt aan haar ervaringen met andere gemeenten te delen. Vanaf nu kunnen ook andere klanten van GouwIT in overleg met de Waarderingskamer worden ingepland om aan te sluiten op de LV WOZ.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-06-06T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.