Cition int met Xerox parkeerboete buitenland

Dit artikel delen:

Cition, de beheerder van betaalde parkeerplaatsen in Amsterdam, zet de webportaal-oplossing Compliance van Xerox in om parkeerboetes voor buitenlandse kentekens af te handelen. Het hele proces van handhaving is geautomatiseerd, van het controleren van kentekenplaten tot aan het genereren van de naheffing. Cition kan daardoor voorheen moeilijk te traceren buitenlandse auto-eigenaren alsnog een naheffing opleggen. Daarnaast past de keuze voor de Xerox-oplossing in het beleid van de gemeente Amsterdam om het parkeerbeleid volledig te digitaliseren.

Cition controleert door middel van geavanceerde scantechnologie kentekens op betaald parkeren in Amsterdam. Auto’s met een buitenlands kenteken die geen parkeergeld hebben betaald, krijgen een sticker op de voorruit geplakt met een link naar een website.

Op de website krijgt de eigenaar een foto van zijn of haar kenteken en een overzichtskaartje van de parkeerplek te zien. De website biedt vervolgens de mogelijkheid online bezwaar te maken tegen de naheffingsaanslag of om direct via creditcard of iDeal te betalen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

En als die fransoos of spanjaard geen zin heeft om naar die site te gaan ? Dan wordt er toch niks geínt ?

Op vliegveld Eindhoven is ook betaald parkeren. Als je niet betaalt is er uitteraard kans op een bekeuring. Doch de stadswachten komen maar gemiddeld 2x per week langs. Dan is een tweetal bekeuringen goedkoper dan in de Eindhovense stads-parkeergarage als je een weekend weg bent. In het weekend komen ze nooit langs. Belgen, Polen, Hongaren, Duitsers, etc. weten hoe het werkt! Nederlanders betalen slaafs voor de parkeergarage.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-09-01T11:59:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.