Schadefonds Geweldsmisdrijven digitaliseert

Dit artikel delen:
Investering

Het Schadefonds Geweldsmisdrijven gaat de aanvraag- en beoordelingsprocessen in de organisatie digitaliseren met behulp van Join, de digitaliseringssuite van softwareleverancier Decos. Het schadefonds zet zo een stap in het terugdringen van papiergebruik in de primaire processen van de organisatie. Vorige maand tekenden Decos en het Schadefonds daartoe een overeenkomst, digitaal op een tablet.

Het Schadefonds Geweldsmisdrijven komt slachtoffers van geweldsmisdrijven financieel tegemoet en behandelde afgelopen jaar meer dan zevenduizend aanvragen. Daarbij wordt behoorlijk wat papier gebruikt. Aanvragen kunnen bijvoorbeeld niet digitaal worden ingediend en dossiers worden nog altijd gevormd met papieren stukken. De organisatie wil het papiergebruik terugdringen en heeft ervoor gekozen om daarvoor de digitaliseringssuite Join van Decos te implementeren. Decos werkt zelf al 100 procent papierloos. Het schadefonds streeft ernaar om in het tweede kwartaal van 2015 volledig over te stappen op via de website ingediende aanvragen voor schadevergoeding en ook het beoordelingsdossier zal dan volledig gedigitaliseerd zijn.

Door de inzet van de Join-digitaliseringssuite vindt het Schadefonds Geweldsmisdrijven aansluiting met de ambities van het kabinet om de digitale dienstverlening aan burgers en bedrijven te verbeteren. Bovendien wordt met Join de uitwisseling van informatie tussen ketenpartners vereenvoudigd. 

‘We hebben bij het schadefonds ambitieuze doelstellingen geformuleerd om onze dienstverlening en bedrijfsprocessen te vernieuwen’, zegt Nina Huygen, directeur van het Schadefonds Geweldsmisdrijven. ‘Met de inzet van Decos Join gaan we het voorbeeld van Decos volgen om volledig digitaal te werken. Digitale processen zijn transparanter, efficiënter en maken online dienstverlening mogelijk.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-09-11T11:20:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.