Ordina erkent 'ongepast gedrag'

Dit artikel delen:
Ordina

Ict-dienstverlener Ordina geeft toe dat een beperkt aantal medewerkers zich ongepast heeft gedragen bij een aantal aanbestedingsprocedures. Dat schrijft de dienstverlener in een tussentijdse update van intern onderzoek.

Dat onderzoek is ingesteld naar aanleiding van het televisieprogramma Zembla waarin het bedrijf wordt beticht van fraude bij het binnenhalen van overheidsopdrachten. Volgens de dienstverlener lijkt het erop dat in bepaalde gevallen vertrouwelijke informatie is gedeeld en in enkele gevallen sprake is geweest van informeel contact tussen opdrachtgevers, adviseurs en medewerkers van Ordina.

Ordina schrijft: 'Hoewel niet vast is komen te staan dat dit gedrag onrechtmatig is geweest, is het beter te allen tijden alle schijn te vermijden en dit soort informele contacten rondom een aanbesteding achterwege te laten.'

Ordina onderzoekt de betrokkenheid van drie medewerkers die nog steeds in dienst zijn bij het bedrijf. Het zou gaan om aanbestedingen die zijn gedaan tussen 2005 en 2009.

Eerder ontkende Ordina de aantijgingen naar aanleiding van het televisieprogramma. Maar dat ging om andere aanbestedingen. Er lopen verschillende onderzoeken.

Na de onrust die onder andere onder aandeelhouders is ontstaan, heeft het bedrijf besloten om tussentijds een uitgebreide update te geven van de lopende onderzoeken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Laat me raden. Een paar mensen van het middle management mogen het veld ruimen terwijl de opdrachtgevers aan de top er zonder kleerscheuren vanaf komen?
(De paar schrijffouten zijn wel erg opvallend.)

Die Ordina pagina bestaat niet ..

Jammer dat er een programma van Zembla aan te pas moet komen en zogeheten onrust onder aandeelhouders om de ontkennende fase snel over te slaan. Alle interne audit units binnen Ordina gaan nu hard aan de slag. Of is het vooral mooi weer spelen voor de buhne?

Dit ziet er uit als damage control. Tussentijds melden dat het om een beperkt aantal medewerkers gaat en niet vast staat dat eea onrechtmatig was. Alles om de aandeelhouders tevreden te houden.

Zolang ze opdrachten wonnen kraaide er intern bij Ordina geen haan naar. Door Zembla moeten ze helaas met de billen bloot. Ik ben alleen benieuwd of andere grote ICT leveranciers nu ook actie ondernemen, dat ze uitgaan van het NIMBY principe.

Waar rook is, is vuur

@Rilo,

Volgens mij is dat juist wat Ordina hier aangeeft.

ben benieuwd of Oracle ook dit zelfreinigende vermogen heeft aangaande de aanstichter van deze soap: voormalig Ordinees, de heer Michiel van L.

In de Zembla uitzending was het niet slechts Ordina. Denk dat wij als belastingbetaler de sigaar zijn.

van der Horst - ik gun je ten harte - maar bijna 5 sterren? Niets dat er ann kan doen maar ik voel een editor is erg "emotional" hierover.

Mijn korte reactie: het zal ze duur komen te staan, of kunnen staan - en dat maakt het mogelijk iets minder zuur als belastingbetaler. Boetes op fraude tijden aanbestedingen zijn niet mis!

Maar op den duur - wat belangerijker is omdat het bepaalt de toekomst (en heden) - wat proces veranderinging brengen ze op gang om de gedrag tegen te gaan.

Mijn bedrijf houdt ieder jaar een kort online cursus dat we verplicht moeten volgen (om een certificatie te halen) om te zorgen dat we alle scherp zijn om alle schijn te kunnen voorkomen - laat staan echte gevallen.

Ordina schrijft: 'Hoewel niet vast is komen te staan dat dit gedrag onrechtmatig is geweest, is het beter ten alle tijden alle schijn te vermijden en dit soort informele contacten rondom een aanbesteding achterwege te laten.

Te allen tijde.

Ordina zou naast al dat interne onderzoek ook eens naar externe onafhankelijke adviseurs kunnen kijken. De aanbeveling is b.v. de Taaladvies dienst: "... ten alle tijden ..." is namelijk te allen tijde fout.

De schade is al gedaan maar Ordina kan beter de waarheid vertellen. De overheid en belastingbetalers accepteren de fraude en onregelmatigheden niet meer.

Volgens mij is hier veel meer aan de hand. Volgens mij is het werkelijke doel het opbreken van het marktaandeel van Ordina.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-10-09T09:08:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.