CORV koppelt met Eindhoven en GemCloud/KPN

Dit artikel delen:

Gemeente Eindhoven en GemCloud/KPN zijn er als eerste in geslaagd om de productie-aansluiting met de CORV (Collectieve Opdracht Routeervoorziening) te realiseren. Dit is het resultaat van de ketentesten die afgelopen week hebben plaatsgevonden. Hierdoor kan Eindhoven verzoeken tot onderzoek digitaal indienen bij de Raad voor de Kinderbescherming.

Afgelopen maanden heeft gemeente Eindhoven nauw samengewerkt met de Raad voor de Kinderbescherming en leveranciers om ervoor te zorgen dat er tijdig aangesloten kon worden op CORV en is de organisatie ingericht. In het nieuwe jeugdstelsel krijgen gemeenten en justitiële organisaties andere verantwoordelijkheden bij de uitvoering van de jeugdbescherming en jeugdreclassering. Om de Jeugdwet een succes te maken is efficiënte en effectieve informatie-uitwisseling tussen betrokken partijen cruciaal.

Geen enkel kind moet in de wachtstand komen en snelle, veilige en digitale informatie uitwisseling zorgt voor snellere hulp. Met de aansluiting op CORV wordt dit bereikt, omdat de berichtenstroom tussen partijen in de justitiële jeugdketen wordt gestandaardiseerd en gedigitaliseerd. Zo gaat de onderlinge samenwerking beter en wordt het kind in de knel sneller geholpen. Gemeenten hebben tot 1 januari 2015 de tijd om aan te aansluiten op CORV, dan wel deze taak uit te besteden aan een daarvoor bevoegde partij.

Leveranciers en testen

De komende week zullen meer leveranciers die het addendum voor CORV hebben ondertekend de CORV-koppeling gaan testen. Diverse leveranciers hebben de ketentest nog niet afgerond, maar wel al een succesvolle test op het StUF-testplatform uitgevoerd. De resultaten hiervan worden gepubliceerd in de Softwarecatalogus van King. Vorige week heeft King tevens een overzicht gepubliceerd welke leveranciers succesvol hebben getest, of nog aan het testen zijn. Dat overzicht wordt frequent aangepast, zodat gemeenten kunnen zien bij welke leveranciers zij terecht kunnen om voor 1 januari 2015 te beschikken over een werkende CORV-oplossing.

Naast de keuze voor een leverancier moeten gemeenten ook de aansluitstappen doorlopen. Hiertoe dient voor 1 december 2014 het aanvraagformulier te worden ingediend bij JustID.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-10-23T09:41:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.