Managed hosting door True

Leeuwarden over op nieuwe digitale omgeving

Microsoft Sharepoint en Skype for Business vormen basis voor platform

 

De gemeente Leeuwarden krijgt een nieuwe digitale omgeving op basis van Microsoft Sharepoint en Skype for Business (Lync). Het gaat om een platform voor zaakgericht werken, digitaal samenwerken, digitalisering van de post, integraal zoeken en vinden en digitaal projectmatig werken. Na een uitgebreide aanbestedingsperiode en een gedetailleerd proof of concept is Split~Vision uit Eindhoven aangewezen als leverancier.

Dat bedrijf gaat over een periode van vier jaar tijd de medewerkers in samenwerkende gemeenten, voorzien van het digitaal platform. De opdracht omvat de levering, inrichting, doorontwikkeling en het beheer. Het platform heeft de naam Singlepoint-for-All.

'Effectief digitaal samenwerken is voor de gemeente Leeuwarden steeds belangrijker. Zowel met externe partijen - ondernemers, organisaties, inwoners en andere overheden - als binnen de eigen organisatie. De gemeente wil de mogelijkheden van digitalisering beter benutten', schrijven de betrokkenen in een toelichting.

Centraal platform

De gemeente Leeuwarden gaat fungeren als centraal platform voor omliggende gemeenten. Leeuwarden faciliteert het samenwerken, uitwisselen van kennis en informatie rondom de processen. De rode draad door het traject zijn dertien hoofdfunctionaliteiten. De gemeente wil deze realiseren door een meer gestructureerde en digitale manier van werken. 'Eén toegang tot alle mogelijkheden van digitaal werken, eenduidig, eenvoudig en overzichtelijkheid in het gebruik, staat centraal', aldus de leverancier.

'Voor het digitale werken is het Microsoft platform Sharepoint geïntegreerd met MS Project Server. Dit vormt samen met Skype for Bussines, tot voor kort bekend onder de naam Lync, de basis voor Singlepoint-for-All. Naast het feit dat Microsoft Sharepoint 2013 het hart van de informatievoorziening vormt, is I-Controler de centrale beheertool voor het platform en zijn het KCS en de scanvoorzieningen belangrijke onderdelen voor het digitaal samenwerken', aldus de leverancier in een toelichting.

Leeuwarden

De gemeente Leeuwarden vormt een belangrijke spil in de ict van Friese gemeenten. Het beheert de ict van gemeenten van de Friese Waddeneilanden. De Westergo-gemeenten Menameradiel, Franekeradeel en het Bildt hebben begin 2015 het technisch beheer van hun ict ondergebracht bij de gemeente Leeuwarden.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5226647). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×