West-Brabantse gemeenten bundelen ICT

Dit artikel delen:

De gemeenten Bergen op Zoom, Etten-Leur, Roosendaal en Moerdijk hebben definitief besloten samen te gaan werken op ict-gebied. De gesprekken hierover liepen al vanaf 2012. De colleges van de vier gemeenten hebben besloten om de gemeenteraden voor te stellen akkoord te gaan met de oprichting van één zelfstandige ict-organisatie die het ict-beheer voor de vier gemeenten verzorgt. Het samenwerkingsverband gaat ICT Samenwerking West-Brabant West heten (ICT WBW).In de toekomst kunnen meer gemeenten of (overheids)instanties deelnemen.

Reden voor de vier gemeenten om ook op ict-gebied samen te werken, is dat het belang van ict ook voor gemeentelijke organisaties steeds groter wordt. Volgens het kwartet wijzen onderzoek en praktijkervaringen uit dat samenwerken de kwetsbaarheid van de ict-dienstverlening vermindert en de kwaliteit ervan verbetert en uiteindelijk tot minder kosten leidt.

Verder stellen de gemeenten in West-Brabant West dat ook zij staan voor 'nieuwe uitdagingen en taakoverdrachten vanuit het Rijk naar gemeenten, zoals de Wet maatschappelijk ondersteuning (Wmo) 2015, de Participatiewet en de Jeugdwet. Grote veranderingen, die ook van invloed zijn op de ICT-infrastructuur. Het is daarom verstandig om deze uitdaging samen met andere gemeenten op te pakken.'

De samenwerking past bovendien in 'Veerkrachtig Bestuur': de opgave van het Rijk en de provincie aan gemeenten om samen te werken en waar mogelijk krachten te bundelen. Na toestemming van de gemeenteraden kan deze nieuwe organisatie - ICT WBW - formeel van start gaan per 1 augustus 2015.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-05-04T11:57:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.