Main biedt gemeente alternatief IT-grootmachten

Investeerder beconcurreert met ict-portfolio Centric en PinkRoccade

Dit artikel delen:

Steeds vaker zien overheden Green Valley en Roxit, twee leveranciers van gemeentesoftware gekocht door Main Capital, als alternatief voor de bestaande software van Pinkroccade Local Governement en Centric. De investeerder wil zijn overheidsportfolio de komende tijd verder uitbreiden.

‘Wat we zien is dat overheden ons als het alternatief zien voor deze twee partijen. Steeds vaker komen afnemers van hun software naar ons toe’, zegt managing partner Charly Zwemstra van Main Capital in een vraaggesprek met Computable.

Main Capital kocht de twee leveranciers vorig jaar. Zwemstra: ‘In dit segment zien we groei en hebben we leemtes in ons aanbod. Ik verwacht daarom dit jaar nog een tot twee partijen aan dit segment toe te voegen.’ Afgelopen december nam Roxit overigens al Cebes over, een specialist in programmatuur voor de brandweersector.

Of de investeerder ook contact heeft gehad met Procura dat onlangs gekocht werd door Conxillium en/of met Conxillium kan Zwemstra niet zeggen. 'Op het moment dat wij in gesprek gaan met partijen maken we afspraken om geen informatie te verstrekken.’

Lees ook het interview met Charly Zwemstra: Investeerder Main: We geloven niet in venture capital

Centric en PinkRoccade

Leverancier Centric en Pinkroccade zijn grootmachten in gemeenteland voor de levering van front- maar met name backofficesystemen. Uit een onderzoek van NRC Handelsblad en Reporter Radio naar de gemeentelijke ict-markt, vorig jaar oktober, zou blijken dat veel gemeenten ontevreden zijn over de twee leveranciers. ‘Veel gemeenten vinden dat de twee bedrijven die de markt beheersen, Centric en PinkRoccade, hun marktmacht gebruiken om hoge prijzen te vragen en andere bedrijven uit te sluiten’, schreven de onderzoekers.

De leveranciers vonden de kritiek onterecht. Centric erkent onder andere dat er nog het nodige te winnen valt op de prijs/kwaliteitbeleving bij klanten, maar wijst er ook op dat uit onderzoek van de Gebruikersvereniging Centric blijkt dat de tevredenheid over de dienstverlening toeneemt. PinkRoccade reageerde niet op de kritiek. Voorzitter Jos Heijmans van de Gebruikersvereniging Pinkroccade deed dat wel tijdens een gesprek met Computable. Zijn stelling was dat veel gemeenten achterlopen met investeren in ict en nu ineens door de vereiste inhaalslag geconfronteerd worden met extra kosten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-02-17T09:32:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.