Onderzoek naar Veenendaal als ICT-centrum

Dit artikel delen:

Gemeentehuis Veenendaal

De Rekenkamercommissie van Veenendaal start een onderzoek naar de ambitie van de gemeente om de Utrechtse stad te laten uitgroeien tot ict-centrum van de regio FoodValley. De gemeente ziet voor haarzelf een rol weggelegd als aanjager en facilitator. De lokale rekenkamer wil via een onderzoek bepalen in hoeverre dit beleidsdoel om Veenendaal als ict-centrum op de kaart te zetten in de plannenmakerij goed geborgd is.

Veenendaal huisvest nu al een keur aan it-bedrijven, waaronder Info Support, Cegeka, Unit4, Minox Software, HSO, Iton en Detron. De gemeente roept al langer dat in het kader van het economisch beleid er voor de stad een rol is weggelegd als ict-centrum in de regio FoodValley, een samenwerkingsverband van acht gemeenten (Barneveld, Ede, Nijkerk, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Veenendaal en Wageningen). Daarbij wil zij ict-bedrijven ondersteunen en een wervende rol spelen om meer bedrijven binnen te halen.

Om deze rol goed te borgen, is er een nieuwe visie opgesteld waarbij het gaat om een geïntegreerde aanpak van het helpen van de ict-sector. Centraal in het onderzoek van de rekenkamercommissie staat de realisatie van de beleidsdoelen en de wijze waarop het oude en nieuwe beleid daarbij op elkaar aansluiten.

ICT-campus

Volgens de Veenendaalse Krant trekt de gemeente extra geld uit voor vier thema’s: scholing en werkgelegenheid, innovatie, imago en public relations en het ondersteunen van starters. Zo wil de gemeente een ict-campus openen op het bedrijventerrein ten noorden van de A12. Daar kunnen medewerkers van de diverse ict-bedrijven elkaar fysiek ontmoeten om te netwerken en voor kennisuitwisseling, maar kunnen ook activiteiten worden georganiseerd om nieuw personeel aan te trekken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-04-18T11:08:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.