Nu stapt KPN naar de rechter om tender Lancat

Dit artikel delen:
vrouwe justitia rechter rechtszaak rechtbank

KPN stapt naar de rechter om alsnog de netwerkaanbesteding Lancat 2015 gegund te krijgen. Eind 2015 was deze aanbesteding nog aan KPN gegund, maar maakte Telindus bezwaar. De Belastingdienst trok daarop de voorlopige gunning aan KPN in en hield een nieuwe beslissing in beraad. Het kwartje lijkt nu weer de kant van Telindus op te zijn gevallen.

De aanbesteding Local Area Network CATalogus 2015 (Lancat 2015) bestaat uit een aantal onderdelen. De Belastingdienst verwacht de komende vier jaar jaarlijks een slordige 2,5 miljoen euro aan onderhoud en ondersteuning op de 'installed base' kwijt te zijn en gemiddeld tien miljoen euro per jaar aan de verwerving van netwerkcomponenten te besteden.

De Belastingdienst trok de voorlopige gunning aan KPN voor het Belastingdienstnetwerk afgelopen februari weer in. Nummer twee in de uitslag, netwerkdienstverlener Telindus, had bezwaar gemaakt tegen de gunning. De fiscus liet weten de beslissing in beraad te hebben.

Gunnen

In de oorspronkelijke uitslag stond KPN op nummer één, Telindus op twee, Protinus IT op drie en Misco op vier. Waarom Telindus het niet eens was met de voorlopige gunning aan KPN is niet duidelijk geworden. Het bedrijf weigerde elk commentaar. Wel speelt mee dat Telindus de huidige leverancier is, waarbij het contract eind dit jaar afloopt, en er aanzienlijke financiële belangen in het spel zijn.

KPN laat het er echter niet bij zitten en stapt 25 mei aanstaande naar de rechtbank in Den Haag om alsnog de opdracht gegund te krijgen. Op welke gronden wil het bedrijf niet aangeven. ‘Wij kunnen bevestigen dat KPN op dit onderwerp een geschil heeft met de Belastingdienst. Dit geschil is momenteel onder de rechter en daarom kunnen wij er verder niets over zeggen’, zegt een woordvoerster van KPN.

Een zegsman van de Belastingdienst laat weten dat er nog geen definitieve gunning is. ‘Zolang die er nog niet is, doen wij geen uitspraken over de gang van zaken.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-04-20T14:42:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.