TSS neemt GIS-leverancier Vicrea over

Dit artikel delen:
Deal handen schudden overname

Automatiseringsgroep Total Specific Solutions (TSS) neemt Vicrea over, een leverancier van geografische informatie- en registratiesystemen voor met name de publieke sector. TSS noemt de overname een strategische aanvulling op zijn positie in de Nederlandse overheidsmarkt. Bij Vicrea uit Amersfoort werken zo’n honderd man. TSS neemt het meerderheidsbelang van de eerdere investeerder Synergia over voor een niet nader bekend gemaakt bedrag.

TSS is tevens de moedermaatschappij van onder meer Pinkroccade Local Government en onderdeel van het beursgenoteerde Canadese bedrijf CSI. Onder de TSS-paraplu blijft Vicrea als autonoom opererend bedrijf onder eigen naam actief. Het bedrijf verhuist eind dit jaar naar een nieuw onderkomen in Amersfoort (het A1 Office House aan de Henri Dunantstraat).

Geo

Vicrea, opgericht in 1999, is aanbieder van de Neuron-suite voor geografische informatie- en registratiesystemen. Het bedrijf richt zich hiermee op (semi-)overheden, zoals ministeries, provincies, gemeenten, waterschappen en regionale uitvoeringsdiensten. Vicrea richt zich ook op organisaties in de domeinen mobiliteit, energie, infrastructuur en bouw. In mei 2011 stapte de Nederlandse participatiemaatschappij Synergia in als meerderheidsaandeelhouder om de verdere groei van de gis-leverancier te ondersteunen. Vijf jaar later vindt deze investeerder het tijd voor een exit.

De standaard software suite van Vicrea heeft een integrale oplossing voor de geogebaseerde basisregistraties, waaronder adressen en gebouwen (BAG), grootschalige topografie (BGT) en objectregistratie (WOZ). Tevens levert Vicrea standaard oplossingen voor de ontsluiting, distributie en integratie van data en applicaties. Daarnaast biedt het Amersfoortse bedrijf diensten voor de ontwikkeling van maatwerk en beheer en via het detacheren van geo-it-specialisten.

Synergie

‘Vicrea is een parel binnen de Nederlandse it-industrie; een bedrijf om trots op te zijn. Total Specific Solutions is continu op zoek naar softwarebedrijven die domeinspecialist zijn en een waardevolle bijdrage leveren aan onze klantproposities of toegang geven tot nieuwe markten.’ Aldus Han Knooren, algemeen directeur bij Total Specific Solutions. ‘In Vicrea hebben wij die gevonden. Hun productenpalet sluit nauw aan bij bestaande oplossingen waardoor wij onze klanten nog beter kunnen bedienen.’

Directeur Kees Radstaak, die aanblijft bij Vicrea, deelt zijn visie over de overname: ‘Vicrea was klaar voor een volgende stap in de groeistrategie. In TSS zien wij een organisatie waar wij veel synergie met de andere onderdelen kunnen realiseren, daarmee kunnen we onze strategie sneller en met meer kracht implementeren. Als onderdeel van een groot verticaal marktgericht softwarehuis heb je toegang tot kennis, kunde en bronnen die Vicrea de benodigde slagkracht geeft voor de nieuwe fase.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-02T09:08:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.