Enable-U koppelt BGT aan geo-software NedGraphics

Dit artikel delen:

Harderwijk is als eerste aangesloten op de BGT. (foto: Anton Havelaar /Shutterstock.com)

Integratiespecialist Enable-U heeft een koppeling tot stand gebracht tussen de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) en geografische informatiesoftware van leverancier NedGraphics. Zo’n tweehonderd gemeenten in Nederland maken gebruik van NedGraphics. Door de koppeling worden wijzigingen in een gebied volledig geautomatiseerd gedeeld met de BGT, zonder handeling van een medewerker. De gemeente Harderwijk is de eerste Nederlandse gemeente die is aangesloten.

De Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) is per 1 januari 2016 wettelijk geregeld en moet leiden tot de gedetailleerde digitale kaart van Nederland. Dit betekent dat alle Nederlandse gemeenten verantwoordelijk zijn voor het vastleggen, inwinnen en bijhouden van specifieke objecten in het eigen beheergebied, zoals spoorwegen, gebouwen, wegen, groen en water.

Om gemeenten te helpen wijzigingen in de openbare ruimte volledig geautomatiseerd door te geven aan de Landelijke Voorziening BGT, heeft Enable-U een veilige koppeling tussen het BGT-systeem en de software van NedGraphics opgeleverd.

Zo’n tweehonderd gemeenten in Nederland maken gebruik van de geo-informatietechnologie van NedGraphics om digitale tekeningen en kaarten te ontwerpen, beheren en publiceren. Door de koppeling worden wijzigingen in een gebied volledig geautomatiseerd gedeeld met de BGT, zonder handeling van een medewerker. De koppeling is generiek en herbruikbaar voor iedere gemeente. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-08-23T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.