Esri eert ProRail om inzet geo-informatie

Dit artikel delen:

Prorail is tijdens de Esri GIS Conferentie 2016 bekroond met de Nederlandse ‘Enterprise GIS Award’. De prijs is een erkenning van de Amerikaanse leverancier van geografische informatiesystemen voor de ontwikkeling die de spoorbeheerder op gis-vlak heeft doorgemaakt. ProRail werkt inmiddels vijftien jaar met het product Arcgis van Esri.

Prorail gebruikt het geografisch informatiesysteem Arcgis allereerst voor het vastleggen van bedrijfsmiddelen (assets): rails, bovenleiding, wissels en stations. Door het vastleggen van de assets in Arcgis kan de informatie daarna ontsloten worden, zodat het gebruikt kan worden in viewers en apps.

Steeds meer processen en afdelingen maken binnen de spoorbeheerder gebruik van het Arcgis-platform. Zo is het incidentmanagementsysteem ontwikkeld op basis van Arcgis en worden de kadastrale processen van Prorail ondersteund met geo-informatie. Ook is het afgelopen jaar een app ontwikkeld waarmee inspecteurs tot drie keer sneller kunnen werken bij de inventarisatie van objecten langs het spoor.

Prorail wil meer systemen integreren, zodat geo-informatie direct beschikbaar komt voor de hele organisatie. Ook onderzoekt de spoorbeheerder welke plek dronebeelden, BIM (Bouwinformatiemodel) en business intelligence moeten krijgen binnen de geografische informatievoorziening. Ook wil het spoorbedrijf meer data delen via publieke services. Dit zorgt ervoor dat partners in de keten gebruik kunnen maken van actuele informatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-09-27T11:51:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.