ICT-Campus Veenendaal op losse schroeven

Unit4 na ruim twee jaar alweer vertrokken

Dit artikel delen:
Unit4, De Musketier, Veenendaal

Het Unit 4-kantoor op bedrijventerrein De Batterijen in Veenendaal.

De provincie Utrecht wil de leegstand van kantoren aanpakken. De verdere ontwikkeling van de ict-campus in Veenendaal lijkt hierdoor in het water te vallen. De gemeente heeft relatief veel kantorenleegstand. Het plan van de provincie voor een kantorenstop brengt de ict-campus in gevaar, aldus de gemeente. Dit meldt de Veenendaals Krant.

Veenendaal heeft volgens de gemeente een belangrijke taak op het gebied van ict. Dat zou op den duur moeten uitgroeien tot, als het meezit, een fysieke ict-campus op bedrijventerrein De Batterijen, ten noorden van de A12. Daar hebben zich nu al veel ict’ers en ict-bedrijven gevestigd. Die ontwikkeling en ambitie wordt volgens het college van Veenendaal behoorlijk de das om gedaan wanneer wordt volgehouden aan een kantorenstop. 

Zeshonderd arbeidsplaatsen

Op De Batterijen zijn nu vier grote ict-bedrijven gevestigd, waaronder Technetix, met in totaal ruim zeshonderd arbeidsplaatsen. Bedrijfsleverancier Unit4 heeft het bedrijventerrein in april van dit jaar echter na ruim twee jaar alweer verlaten. Toch is er nog hoop voor een ict-campus, menen B en W. ‘Uit de vestiging van vier grote ict-bedrijven kan worden afgeleid dat er behoefte is aan locaties zoals De Batterijen. Met het schrappen van de kantoorfunctie is het risico aanwezig dat de bestaande grote ict-organisaties vertrekken, omdat toekomstige uitbreidingsmogelijkheden worden beperkt’, aldus het college.

Het inpassingsplan van de provincie Utrecht voorziet in het verminderen van het kantorenoppervlak van zevenduizend naar bijna vijfendertighonderd vierkante meter. Na de inwerkingtreding van het plan zou op De Batterijen nog achthonderdvijftig vierkante meter resteren voor nog te vergunnen kantoren. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-10-12T11:03:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.