ICT-samenwerking gemeente Drimmelen en Breda

Dit artikel delen:
Samenwerken

De Brabantse gemeenten Drimmelen en Breda gaan per 1 januari 2017 intensief samenwerken op ict-gebied. Concreet betekent dit dat de servers van Drimmelen naar Breda verhuizen, samen met een tweetal it-specialisten. Daarmee wordt alle infrastructuur, helpdeskondersteuning en ict-kennis van beide gemeenten gebundeld op één locatie.

Onlangs ondertekenden wethouders Miriam Haagh van Breda en Harry Bakker van Drimmelen een samenwerkingsovereenkomst. ‘Het betekent een mooie efficiëntiewinst’, aldus Miriam Haagh. ‘Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat onze ict op orde is’, geeft Bakker aan. ‘In het licht van toekomstige ontwikkelingen geven diezelfde onderzoeken echter ook het advies om voor de toekomst aansluiting te zoeken bij een grotere organisatie. Na een marktverkenning is Breda daar uitgekomen. Het is mooi om elkaar als gemeenten op deze manier te kunnen versterken.’

Drimmelen en Breda volgen de andere Brabantse gemeenten Bergen op Zoom, Etten-Leur, Roosendaal en Moerdijk die vorig jaar besloten samen te gaan werken op ict-gebied.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-12-23T11:59:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.