Main Capital voegt PSMS toe aan Roxit Groep

Dit artikel delen:
Deal handen schudden overname

Investeerder Main Capital versterkt zijn ict-overheidsportfolio met de overname van PSMS uit Naarden. Dit is een leverancier van software om overheden en bedrijven te ondersteunen bij hun werkzaamheden in het domein van infrastructuur en openbare ruimte. PSMS wordt ondergebracht bij de Roxit Groep maar blijft in grote mate zelfstandig opereren. Bij het bedrijf zijn 32 man in dienst.

Main Capital bouwt gestaag zijn softwareportfolio voor overheden uit sinds de overname in juni 2015 van Roxit. Dit is een aanbieder van software voor de administratie van vergunningen, toezicht, handhaving, ruimtelijke ordening en zaaksystemen. Na Roxit volgden acquisities van cms-leverancier Green Valley, geo-softwarebedrijf Crotec en nu PSMS.

PSMS treedt toe tot de groep als zusterbedrijf van Roxit, Green Valley en Crotec. De huidige directie van het bedrijf uit Naarden, Martin de Vaal en Ed Schravesande, blijft aan het roer staan. Voorbeelden van klanten zijn de gemeentes Zaanstad en Zoetermeer en de bedrijven Evides Waterbedrijf en VolkerWessels Telecom.  

Main Capital ziet in PSMS een belangrijke aanvulling op het portfolio van Roxit. Charly Zwemstra, managing partner van Main Capital Partners: 'PSMS is actief op een fundamenteel deelgebied van publieke dienstverlening door de overheid en bedrijfsleven waarbij het bedrijf hen ondersteunt door clouddiensten en softwareproducten. Dit is een interessant segment dat geschikt is voor innovatie op het gebied van publiek-private samenwerking middels slimme softwareproducten.'

  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-01-04T11:58:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.