Gemeentenhulp King gaat door als VNG Realisatie

Dit artikel delen:

Het Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten (King) krijgt met ingang van 1 januari 2018 een nieuwe naam: VNG Realisatie. King ondersteunt gemeenten bij hun informatievoorziening en dienstverlening, en is al onderdeel van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG). Met de nieuwe naam wil de VNG benadrukken dat de organisatie een breder takkenpakket krijgt. Naast informatie en dienstverlening gaat VNG Realisatie zich ook richten op andere werkvelden van gemeenten, zoals medebewindstaken.

King is door VNG-leden in 2009 opgericht om gemeenten met organisatievraagstukken te helpen en de onderlinge samenwerking op gemeenschappelijke punten te verbeteren. Tegenwoordig is King als onderdeel van VNG een ict-advies- en uitvoeringsorganisatie die gemeenten assisteert bij informatiseringsvraagstukken.

Nederlandse gemeenten trekken op uitvoeringsgebied steeds vaker gezamenlijk op. Daarvoor is ook het programma Samen Organiseren opgezet, bijvoorbeeld voor het ontwikkelen en toepassen van nieuwe algemene voorzieningen en standaarden voor gemeentelijke dienstverlening. Het versterken van dit Samen Organiseren behoort tot de kern van het takenpakket van VNG Realisatie.

Het voornemen is om VNG Realisatie vanaf 1 januari door een nieuwe directeur te laten leiden. De selectieprocedure voor deze functie is momenteel in volle gang. Afgelopen juni vertrok directeur Larissa Zegveld naar Wigo4it, de coöperatie van de sociale diensten van de vier grote steden voor ict. De huidige adjunct-directeur, Ingrid Hoogstrate, neemt de functie van directeur King sindsdien voorlopig waar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Vacatures bij King

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-11-14T13:34:00.000Z Rik Sanders