Hugo Aalders wordt directeur VNG Realisatie

Dit artikel delen:
Manager

Op 1 februari 2018 treedt Hugo Aalders aan als directeur van VNG Realisatie, voorheen Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten (King). Aalders volgt Ingrid Hoogstrate op, die sinds 1 juni 2017 leiding gaf aan King als waarnemend directeur.

Hugo Aalders heeft ruim twintig jaar ervaring in het publieke domein én in het bedrijfsleven. Hij is nu nog directeur Inkomen bij de gemeente Amsterdam. Daarvoor was Aalders onder meer Werkpleinmanager bij de Dienst Werk en Inkomen van Amsterdam en consultant bij KPMG en Atos Consulting.

Tot 1 juni 2017 was Larissa Zegveld directeur van King. Zij vertrok naar Wigo4it, de coöperatie van de sociale diensten van de vier grote steden voor ict, waar ze algemeen directeur/bestuurder werd. Adjunct-directeur Ingrid Hoogstrate is sinds haar vertrek waarnemend directeur.

King krijgt met ingang van 1 januari 2018 een nieuwe naam: VNG Realisatie. De ict-advies en -uitvoeringsorganisatie van Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) ondersteunt gemeenten bij hun informatievoorziening. Met de nieuwe naam wil de VNG benadrukken dat de organisatie een breder takkenpakket krijgt. Naast informatie en dienstverlening gaat VNG Realisatie zich richten op andere werkvelden van gemeenten, zoals medebewindstaken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Een goed moment om de 'automatisering' de juiste plaats te geven: ondersteuning van de operationele processen van de gemeenten. Alle gemeenten hebben dezelfde taken tov hun burgers. Veel gemeenten hebben een eigen opvatting over 'hun' automatisering. Dikwijls niet als ondersteuning van de (wettelijke) taken maar als beeldbepalend factotum.

Zowel vanuit de technisch- als de financieel-inhoudelijke kant een te verbeteren situatie. Mogen we als burgers van de 380 gemeenten in 2018 en volgende jaren een betere èn goedkopere want eenduidige infrastructuur van de automatisering verwachten? Uiteraard met voldoende onderscheidend vermogen voor de beeldvorming...maar dat is alleen buitenkant, geen inhoud! En wie weet wat voor gevolgen dit heeft voor de automatisering van de processen van de 'hogere overheden'...

Vacatures bij King

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-12-28T15:20:00.000Z Rik Sanders