Managed hosting door True

Ministeries verhogen cybersecurity-maatregelen

Dit artikel delen:

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) schroeft hun cybersecurity op. Het schakelt veiligheidsmaatregelen in naar aanleiding van een verhoogd aantal hackpogingen van afgelopen vrijdag. Dat meldt nu.nl.

Een woordvoerder van EZK laat aan nu.nl weten dat het EZK op vrijdag 26 januari een verhoogd aantal pogingen constateerde om toegang te krijgen tot de servers. Reden om de cybersecurity op te schroeven. Ook het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) zet extra beveiligingsmaatregelen in.

De oorzaak voor de extra cyberaanvallen op de ministeries wordt toegeschreven aan de bekendmaking dat de inlichtingendiensten AIVD en de MIVD een Russische hackersgroep zouden hebben geïnfiltreerd. Dat concludeerden Nieuwsuur en de Volkskrant op basis van een gezamenlijk onderzoek. Zij stellen dat de hackersgroep, bekend als Cozy Bear, naar verluid toegang had tot het Witte Huis. De AIVD en MIVD waarschuwden toen de Amerikaanse diensten. De onthulling van deze infiltratie werd op donderdag 25 januari gedaan; een dag voor de extra hackpogingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Jouw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-01-29T11:44:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.