Laatste versie BRP-broncode op Github

Dit artikel delen:

CDA'er Raymond Knops, staatssecretaris BZK.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koningkrijksrelaties (BZK) heeft de laatste versie van de broncode van BRP en bijbehorende functionele en technische documentatie vrijgegeven op Github. Dat meldt staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken in een brief aan de Tweede Kamer.

Met dit besluit volgt Knops het advies van de Autoriteit Persoonsgegevens op om de nog niet openbaar gemaakte bestanden van de laatste versie van de broncode openbaar te maken op Github.

In de kamerbrief van 29 maart 2018 schrijft hij dat een aantal bestanden, 'op grond van veiligheids- en vertrouwelijkheidsaspecten' niet openbaar wordt gemaakt. Daarnaast worden zes bestanden over besluitvorming in de voormalige Stuurgroep BRP nu nog niet gepubliceerd, omdat die besluitvorming volgens de staatssecretaris specifiek onderdeel is van het rapport van de Commissie BRP dat medio april 2018 wordt opgeleverd.

Bij de publicatie op Github wordt een overzicht met toelichting gegeven op de bestanden waarvan publicatie niet plaats heeft gevonden.

Onderzoek technische houdbaarheid

Knop schrijft verder dat een intern onderzoek naar de technische houdbaarheid van de huidige centrale voorzieningen van het BRP-stelsel eind maart aan hem is aangeboden. 'Medio mei wil ik de Kamer over de uitkomsten daarvan informeren, samen met een reactie op het rapport van de commissie BRP', schrijft Knops. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Er staat nu voor ongeveer 4,3Gb aan data. De helft is de migratie trouwens. Er is ook een lijst opgenomen van welke bestanden niet opgenomen zijn naar github. Met name de 6 beleidsdocumenten van stuurgroep die er eigenlijk bij horen.
Qua code ziet het er heel uitgebreid uit dus er is genoeg om in te grasduinen.

M.i. is het technisch gezien de complexiteit onderschat om de ondersteuning van de processen die nodig zijn om de functionaliteiten van het BRP te realiseren. Dat zijn de typische probleemgebieden waarbij veel implementaties mee te kampen hebben.

Dat er een nieuwe poging gewaagd gaat worden zal nog wel even duren maar het zal een keer moeten gebeuren.
Begin eerst met in kaart te brengen welke basis functionaliteit je wilt realiseren en bouw daar op verder. Dat is fundamenteel anders dan eerst een database te bouwen en dan gaan bedenken wat je er mee kan gaan doen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-30T15:45:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.