DXC splitst Amerikaanse overheidstak af via fusie

Dit artikel delen:
splitsing

DXC Technology heeft zijn Amerikaanse overheidsactiviteiten samengevoegd met de eerder overgenomen bedrijven Vencore en Keypoint Government Solutions en afgesplitst in de nieuwe onderneming Perspecta. Dit bedrijf krijgt vanaf 31 mei 2018 een notering aan de New York Stock Exchange (NYSE).

Het plan om de it-overheidstak in een apart bedrijf onder te brengen dateert eigenlijk al van 2015. Toen ging het om een splitsing van de Amerikaanse it-dienstverlener CSC in een overheidstak en een tak voor commerciële klanten en publieke organisaties buiten de Verenigde Staten. Het plan liep vertraging op door de fusie van CSC en HPE Services tot het it-concern DXC Technology op 1 april 2017.

In oktober vorig jaar kondigde DXC het hernieuwde plan voor een fusie en een afsplitsing aan. Perspecta heeft een geschatte omzet van 4,3 miljard dollar; er werken zo'n veertienduizend man bij deze overheidsautomatiseerder.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-08T11:15:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.