EC schort onderzoek overname Tele2 door T-Mobile op

Dit artikel delen:
Downtime time out

De Europese Commissie heeft het onderzoek naar de beoogde overname van de Nederlandse tak van telecombedrijf Tele2 door T-Mobile voor onbepaalde tijd uitgesteld. Over wat de reden is voor de ingelaste pauze doet de Commissie voor nu geen uitspraak. De uitspraak die uiterlijk 17 oktober over de eind vorig jaar ingediende fusieplannen zou worden gedaan, schuift door naar een voor nu onbekende datum.

De fusie zou volgens de commissie wel eens hogere tarieven, een beperkter aanbod en minder innovatie tot gevolg kunnen hebben. Het samengaan van T-Mobile Nederland, onderdeel van het Deutsche Telekom, en Tele2 betekent automatisch dat het aantal concurrenten op de telecommarkt wordt teruggebracht van vier naar drie. Andere partijen die een landelijk dekkend mobiel 4G-netwerk bieden zijn KPN en VodafoneZiggo. Op dit moment zijn ook Tele2 en T-Mobile elkaars concurrenten als het de mobiele telecommarkt betreft.

Mochten de overnameplannen gestalte krijgen, levert dat Tele2 een aandeel van 25 procent op en Deutsche Telekom zou de overige 75 procent in handen krijgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ben zelf erg content met Tele2. Heb vroeger helaas al wat negatieve ervaringen met T-Mobile gehad, dus ik mag hopen dat een ander alsnog afgeblazen wordt...

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-30T11:26:00.000Z Zamire Willems
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.