Overheid 360° haakt in op blockchain in gemeenteland

Computable-expert René Veldwijk laat licht schijnen op fenomeen

Dit artikel delen:

Het is 2018 en bijna iedereen is aan de blockchain. Ook in gemeenteland ligt het blockchain-evangelie op ieders lippen. Maar waarvoor zou blockchain een oplossing kunnen zijn? En zijn er al aantoonbare successen? Ict-vakblad Computable organiseert op het congres Overheid 360° een sessie over deze ontwikkeling onder de titel: Blockchain in gemeenteland: Bestaan er toepassingen?, gegeven door ict-ondernemer en opiniemaker Réne Veldwijk. Overheid 360° vindt plaats op woensdag 10 oktober 2018 in de Jaarbeurs in Utrecht.

René Veldwijk (Ockham Groep) publiceert regelmatig over blockchain, onder meer in ict-vakblad Computable. Op het congres Overheid 360° zet hij het fenomeen nog eens uiteen, laat hij zien wie er met blockchain aan de weg timmert in overheidsland - zowel het Rijk als lokale overheden - en welke vragen men eigenlijk moet stellen aan blockchain-evangelisten en -leveranciers.

Centrale vraag in zijn presentatie is: 'Iedereen lijkt wel bezig te zijn met blockchain. Moeten wij ook aan de blockchain?'. Veldwijk geeft aan waarvoor blockchain een oplossing kan zijn en of er eigenlijk al bonafide successen zijn behaald? Daarbij geeft hij aan hoe de blockchain past in de gegevenshuishouding van bijvoorbeeld gemeenten en wat de gevolgen zijn voor het identiteitsmanagement? 

De sessie over blockchain wordt georganiseerd door Computable, hoofdmediapartner van Overheid 360°. Behalve deze sessie is er nog een Computable-debat over open source en (lokale) overheden. Daarnaast zijn er tijdens Overheid 360° nog andere inspirerende en praktisch toepasbare presentaties, discussies en oplossingen, verdeeld over vier subthema’s: een datagedreven overheid, en een kansrijke overheid, een wendbare overheid en een veilige overheid. Meer voorbeelden van sessies per subthema zijn terug te vinden op de website www.overheid360.nl.

Volop ruimte voor netwerken

Tijdens de opening van het congres volgende week is er een welkomstwoord door Henri Lenferink, burgemeester van de gemeente Leiden, voorzitter College van Dienstverlening en lid van het VNG-bestuur. Ook vindt er een plenaire speednetworking-sessie plaats onder leiding van dagvoorzitter Erik Peekel.

Dit jaar is er in het programma meer ruimte om tijdens de sessies door te netwerken. In de netwerkzone treffen bezoekers ruim vijfentwintig leveranciers die zich bezighouden met de digitale transformatie van de organisatie. Ook kunnen bezoekers napraten met sprekers, experts uit de programmacommissie of met collega’s die dezelfde vraagstukken hebben op ‘De Kennisbank’.

Overheid 360° wordt georganiseerd door Jaarbeurs in samenwerking met de gemeente Utrecht, Native Consulting, VNG Realisatie en Ynformed. Het congres wordt mede mogelijk gemaakt door marktpartijen. Hoofdmediapartner is ict-vakblad Computable. Voor medewerkers van publieke organisaties is deelname kosteloos. Aanmelden kan via de website.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-02T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.