Cio Rijk Hans Wanders stapt op

Dit artikel delen:

Hans Wanders was van maart 2015 tot november 2018 CIO Rijk

Hans Wanders is per direct opgestapt als cio van het Rijk. Aanleiding voor het vertrek van Wanders is een verschil van inzicht tussen hem en de leiding van het ministerie van BZK. Wanders bekleedde de functie sinds maart 2015. De Rijks-cio is er verantwoordelijk voor dat de Rijksoverheid ict op een juiste manier inzet.

Volgens de woordvoerder van BZK heeft de onenigheid te maken met het benodigde profiel van de leiding van de directie cio Rijk voor de komende periode. 'Het is de wens van Hans Wanders hieraan per direct consequenties te verbinden en zijn werkzaamheden neer te leggen. De leiding van BZK respecteert deze wens.'

De cio Rijk is tevens directeur informatiseringsbeleid bij het directoraat-generaal Organisatie en Bedrijfsvoering Rijk. Deze organisatie valt onder de verantwoordelijkheid van minister Ollongren.

Relatie

Wanders kwam in juli 2018 in het nieuws nadat bleek dat hij als leidinggevende een relatie had met de bureaumanager van het Bureau ICT-toetsing (BIT), dat onder zijn gezag viel. Dit was voor staatssecretaris Raymond Knops (BZK) aanleiding om het BIT tijdelijk onder te brengen bij een ander directoraat-generaal. Voor 1 januari 2019 beslist Knops de permanente plek BIT binnen het ministerie.

Wanders was cio Rijk sinds 1 maart 2015. Voordien was hij tien jaar cio bij Randstad Holding. In deze functie werd hij genomineerd voor een Computable Award in de categorie 'CIO van het Jaar 2013'. Wanders was de derde Rijks-cio, na Maarten Hillenaar en Dion Kotteman. Op LinkedIn meldt Wanders dat hij sinds november 'in between jobs' is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"De Rijks-cio is er verantwoordelijk voor dat de Rijksoverheid ict op een juiste manier inzet"

Wat een baan ..
Daar ben je dan mooi klaar mee.

Er lijken wat IT-gerelateerde problemen bij de overheid te zijn: https://cioday.com/wp-content/uploads/2018/11/IT-situatie-bij-de-overheid.pdf.
Dat maakt de rol van Rijks CIO moeilijk en moeizaam.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-16T16:56:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.