GOconnectIT lijft Geodan van den Berg in

Dit artikel delen:

Gesteund door eigenaar-investeerder Main Capital, heeft GOconnectIT het bedrijf Geodan van den Berg overgenomen, een leverancier van geografische software voor kabel- en leidingbeheerders. GOconnectIT levert geografische informatiesystemen (gis) en field service management (fms) voor de infrabranche. Geodan van den Berg was een joint venture van gis-leverancier Geodan en aannemerij BAM.

Main Capital nam vorig jaar november een meerderheidsbelang in GOconnectIT. Met het extra kapitaal kan het softwarebedrijf verder groeien, onder andere via overnames zoals nu met Geodan van de Berg. 

De combinatie maakt het mogelijk een sterkere verbinding te leggen tussen de werelden van grondroerders en netbeheerders op het gebied van ondergrondse kabels en leidingen. Door het faciliteren en verbeteren van de informatie-uitwisseling tussen grondroerders en netbeheerders is daarnaast de kans op graafschade nog verder terug te dringen, aldus GOconnectIT.

Geodan van den Berg is leverancier van het zelfontwikkelde Wion-systeem, waarmee zij meer dan vijfhonderd kabel- en leidingbeheerders ondersteunen op het gebied van de Wion (Wet informatie-uitwisseling ondergrondse netten) en de opvolger van die wet, de Wibon.  

Geodan van den Berg is in 2009 ontstaan uit een samenwerking tussen bouwbedrijf BAM Infra Telecom en geo-ict dienstverlener Geodan. Onder de ruim vijfhonderd netbeheerders die zijn aangesloten op het Wion-systeem, vallen gemeenten, provincies, waterschappen en energiebedrijven.

   

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-12-06T16:31:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.