Sanderink betaalt provincie 10 miljoen nog niet terug

Na vijf jaar nog steeds geen Sanderink Technology Center

Dit artikel delen:
Gerard Sanderink

Gerard Sanderink

De omstreden Twentse ondernemer Gerard Sanderink is opnieuw in opspraak. In 2014 ontving hij namelijk een lening van tien miljoen euro voor de oprichting van zijn Sanderink Technology Center. Dit onderzoekscentrum is er vijf jaar na dato nog steeds niet, maar Sanderink heeft het geleende bedrag nog niet aan de geldschieter, provincie Overijssel, teruggbetaald.

Dit meldt RTV Oost. Volgens de regionale omroep zou Gerard Sanderink in 2014 beginnen met de bouw van zijn 'Sanderink Technology Centre' op het Kennispark bij de Universiteit Twente. Een uitgebreide planning voorzag in een investering van 23 miljoen met driehonderd banen, waarvan de provincie Overijssel tien miljoen via een lening voor haar rekening nam.

Van de plannen is nog niets terechtgekomen. Sanderink heeft het geld nog niet terugbetaald. RTV Oost stelt dat de provincie Overijssel nog niet heeft geëist dat Sanderink de lening moet terugbetalen. Op de website schrijft de omroep dat verantwoordelijk gedeputeerde Van Hijum niet wil praten over het onderwerp, omdat de provincie met de ondernemer in overleg is over een grondtransactie.

Naast Sanderink heeft ook ondernemer Kees Koolen een lening (7,5 miljoen euro) gehad voor een project dat niet doorging. Koolen (ex-Booking.com) beloofde een r&d-centrum voor zijn accufabriek Lithium Werks neer te zetten, die goed zou zijn voor tweeduizend banen, maar blies het project begin dit jaar af. Ook Koolen heeft niet terugbetaald

 

Nieuwe aflevering in Sanderink-soap

De lening-affaire lijkt de laatste episode in wat ondertussen toch wel de Sanderink-soap genoemd mag worden. De volledige top van zijn it-bedrijf Centric heeft de onderneming verlaten of is door de Twentse ondernemer zelf op straat gezet. Ook kreeg Sanderink bij zijn bouwbedrijf Strukton te maken met een inval van de FIOD in februari van dit jaar. Daarnaast is de ondernemer in opspraak door de procedures die hij voert tegen zijn ex-vriendin Brigitte van Egten en zijn relatie met de omstreden zelfverklaard cybersecurity-expert Rian van Rijbroek, die volgens velen een veel te grote vinger in de pap heeft wat betreft het reilen en zeilen van de bedrijven van Sanderink.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-23T11:43:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.