Conferentie Nederland Digitaal 2020 naar Groningen

Dit artikel delen:

De tweede editie van de jaarlijkse conferentie Nederland Digitaal vindt van 16 tot en met 19 maart 2020 plaats in Groningen. Kabinet, ondernemers, onderzoekers, maatschappelijke organisaties en andere overheden praten er over het hoge tempo waarmee maatschappij en economie digitaliseren. Onderdeel van de conferentie is het tweedaagse wetenschappelijke congres ICT.Open.

Het kabinet heeft in 2018 de strategie 'Nederland Digitaal' vastgesteld. Hiermee wil het kabinet samen met ondernemers, onderzoekers, overheden en consumenten 'op een verantwoorde manier' de maatschappelijke en economische kansen van digitalisering benutten. Het gelijknamige congres is een van de middelen om die strategie verder vorm te geven. het brengt partijen bij elkaar en is een katalysator voor samenwerking, aldus de organisatie.  

Staatssecretaris Mona Keijzer van het ministerie van Economische Zaken & Klimaat stelt in een verklaring: 'Digitalisering biedt ons veel kansen, zeker als we ook goed omgaan met de risico’s. Nederland Digitaal geeft iedereen die met dit onderwerp bezig is, de mogelijkheid om gezamenlijk onze samenleving, infrastructuur en natuurlijk ons bedrijfsleven op een hoger digitaal niveau te brengen. Ik reken dan ook op een succesvolle conferentie in Groningen. Noord-Nederland geeft zelf al het goede voorbeeld met het benutten van digitalisering: zoals de samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven.'

Resultaten eerste conferentie

Tijdens de eerste conferentie afgelopen maart in Hilversum kondigde de bewindsvrouw haar strategisch actieplan AI (artificiële intelligentie) aan en lanceerden partijen de nationale AI-coalitie. Dit najaar presenteren zij de uitwerking hiervan.

Minister Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media) maakte samen met de sector en staatssecretaris Keijzer bekend via de Digitaliseringsagenda primair en voortgezet onderwijs bestaande financiële middelen in te zetten om bijvoorbeeld veilige en betaalbare internetvoorzieningen voor scholen te stimuleren. Onder meer Prinses Laurentien van Oranje en staatssecretaris Raymond Knops (Binnenlandse Zaken & Koninkrijksrelaties) gaven het startschot voor de Alliantie Digitaal Samenleven om Nederlanders digitaal vaardiger te maken.

Conferentie Nederland Digitaal

De jaarlijkse conferentie is een initiatief van het kabinet onder leiding van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) in samenwerking met de ministeries van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) en Justitie en Veiligheid (J&V). De conferentie Nederland Digitaal is een publiek-private samenwerking waaraan ook de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en de brancheorganisaties VNO-NCW, MKB Nederland en NLdigital meewerken, met ondersteuning van ECP.

Net als bij de eerste editie zal op dag twee en drie (17 en 18 maart) het congres ICT.Open plaatsvinden. Zo'n vijfhonderd wetenschappers en onderzoekers bij bedrijven ontmoeten elkaar rond het thema innovatie vanuit ict-onderzoek. De organisatie is in handen van NWO en Informatica Platform Nederland (IPN).

De conferentie Nederland Digitaal werkt samen met het zogenoemde Digital Society Ecosysteem Noord-Nederland. Daarvan zijn  regionale en lokale onderwijsinstellingen, overheden en bedrijven verenigd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-01T18:26:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.