Nederland haalt groot deel Europese subsidies binnen

Dit artikel delen:

Nederlandse partijen hebben tot nu toe 540 miljoen euro ontvangen uit het Zesde Kaderprogramma voor Onderzoek en Technologische Ontwikkeling van de Europese Gemeenschap.

Daarmee ontvangt Nederland 85 miljoen euro (1 procent) meer dan dat het bijdraagt aan het Kaderprogramma. Dat blijkt uit de tussenrapportage die EG-Liaison, het Nederlandse contactpunt voor dit Europese subsidieprogramma presenteerde. Ook blijkt dat projecten met een Nederlandse coördinator een slagingskans hebben van 28 procent, beduidend hoger dan het Europese gemiddelde van 22 procent.

Het Zesde Kaderprogramma loopt van 2002 tot en met 2006 en is bedoeld om innovatieve samenwerkingsverbanden tussen Europese bedrijven te stimuleren. Binnen het kaderprogramma voor Ontwikkeling en Technologische Ontwikkeling zijn Europese r&d-subsidies beschikbaar voor onder meer genomica en biotechnologie ten bate van de gezondheidszorg, ict, nanotechnologie, voedselkwaliteit en –veiligheid en duurzame energiesystemen. Bedrijven, onderzoeksinstellingen, overheden, maar ook het mkb kan gebruikmaken van de subsidies.


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-06-24T07:54:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.