Nieuwe ict-partij voor overheid: 1DigitalNL

Joint venture trapt af met het product Beleidszaak

Dit artikel delen:

Een nieuwe overheidsautomatiseerder meldt zich aan het front: 1DigitalNL. De joint venture van gespecialiseerde ict-dienstverleners en adviesbureaus wil overheden van oplossingen voorzien waarmee zij sneller digitaal kunnen innoveren. 1DigitalNL trapt af met Beleidszaak, een product voor interactieve beleidsvorming.

Achter 1DigitalNL zitten de bedrijven Peoplewhocan, YNNO, Yourflow, NLX, Smartrules, Valori en Trivento. Zij zeggen een standaardproductlijn aan te bieden voor de gehele overheid waarmee bedrijfsprocessen zijn te digitaliseren. Dit geldt zowel voor gestructureerde als ongestructureerde processen. Afgeleide platformoplossingen worden ontwikkeld op basis van cloudtechnologie en modulair opgebouwd uit ict-componenten van Pegasystems, Alfresco, EnterpriseDB en Red Hat.

Volgens 1DigitalNL is het eerste product - Beleidszaak gedoopt -  bedoeld om beleidsmakers binnen de overheid meer grip te laten krijgen op dossiervorming, beleidsanalyse en het effect van beleidsmaatregelen binnen de samenleving. 'De oplossing helpt beleidsmakers op centraal, provinciaal en gemeentelijk niveau om veilig met elkaar samen te werken aan beleidsonderwerpen en ondersteunt openbare publicaties van stukken voor het publiek in het kader van een transparante overheid', meldt de joint venture.

1DigitalNL zegt in gesprek te zijn met een aantal departementen, provincies en adviesorganen om het digitale platform in een proefopstelling binnen een periode van drie maanden met een agile aanpak te implementeren.

De joint venture wil door de krachtenbundeling van de specialismen het verschil kunnen maken op de ict-overheidsmarkt. Samenwerking, standaardisatie en hergebruik zijn belangrijke uitgangspunten. Het bedrijf heeft de ambitie een ecosysteem met publieke en private partners op te bouwen om de digitalisering van de Nederlandse overheid te versnellen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-12-09T11:48:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.