Zuid-Holland biedt duizenden inwoners it-scholing

Dit artikel delen:

De provincie Zuid-Holland wil in de komende jaren duizenden extra it’ers opleiden. Om hier invulling aan te geven, zijn de overheid, het bedrijfsleven en onderwijsinstellingen het samenwerkingsverband WE IT gestart. Dat initiatief van de Economic Board Zuid-Holland (EBZ) moet het aantal it'ers in de regio laten groeien en werknemers in andere functies vertrouwd maken met it.

WE IT is een samenwerkingsverband tussen vijftien lokale overheden, opleiders en het bedrijfsleven. Het opleiden en bijscholen in it staat centraal in dit initiatief. Enerzijds moet het aantal it-professionals in de regio groeien en anderzijds moeten werknemers in andere functies meer vertrouwd raken met it. Om deze doelstellingen te realiseren, werken de overheid, het bedrijfsleven en het onderwijs nauw met elkaar samen.

Een onderdeel van het initiatief is de Haagse Digitale Human Capital Agenda. Deze agenda richt zich specifiek op het vergroten van de aantrekkelijkheid van Den Haag als stad voor digitaal talent en het behouden van talent voor de stad en de regio.

De pilotfase van WE IT loopt tot en met 2021, daarna wordt het initiatief mogelijk verlengd tot en met december 2023.

Human Capital Akkoord

WE IT is onderdeel van het Human Capital Akkoord, dat in de zomer van 2019 is gesloten. Binnen dat akkoord werken 66 partijen uit het bedrijfsleven, onderwijs en overheid samen om de arbeidstekorten in Zuid-Holland op te lossen, waaronder de tekorten in de it-sector. Hierbij willen diverse partijen schoolverlaters opleiden tot it‘ers, werkzoekenden om scholen en mensen die nu al actief zijn op de arbeidsmarkt actief bij of omscholen. WE IT ondersteunt met het oog daarop een aantal bestaande initiatieven in de provincie.

Saskia Bruines, wethouder Economie en ICT van de gemeente Den Haag: ‘Alleen al in Den Haag zijn circa 3.500 vacatures in it-gerelateerde banen. Dit gaat om it op álle niveaus, dus ook de onderkant van de arbeidsmarkt profiteert ervan. Met ruim twintig in Den Haag actieve partners zetten we nu vol in op de opleiding van meer it’ers, op omscholing van niet-it’ers, op een leven lang leren en op het behoud van schaars it-talent.’

Samenwerkingsverbanden

De ondertekenaars van WE IT zijn: De Haagse Hogeschool, ROC Mondriaan, mboRijnland, Computrain/NCOI, ManpowerGroup, IT Campus Rotterdam, ICT Praktijk Academie, gemeente Den Haag, gemeente Rotterdam, Hogeschool van Amsterdam, gemeente Zoetermeer, TechGrounds, The Young Digitals, TekkieWorden, Young Capital Next, The Hague Security Delta en de Economic Board Zuid-Holland.

De Haagse Digitale Human Capital Agenda is opgesteld met Aegon, Amazon Web Services, ANWB, AT&T, Min BZK, eVision, Gemeente Den Haag, De Haagse Hogeschool, HCL, Huawei, MN, Nationale Nederlanden, NATO, NIBC, Post NL, ROC Mondriaan, Shell, Siemens, T-Mobile, The Hague Security Delta, The Hague Tech, TNO, TU Delft, Universiteit Leiden, Worley en YES!Delft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-11T11:42:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.