Ex-cio Rijk Hans Wanders voorzitter van Wigo4it

Dit artikel delen:
Hans Wanders

Hans Wanders

Oud-rijks-cio Hans Wanders is benoemd tot onafhankelijk voorzitter van Wigo4it. Deze coöperatie van de sociale diensten van de vier grote steden voor ict heeft onlangs besloten het bestuur uit te breiden met enkele onafhankelijke leden. Wanders is de eerste.

Bij Wigo4it gaat hij parttime aan de slag als voorzitter. Het bestuur is verantwoordelijk voor de (strategische) sturing van Wigo4it; de dagelijkse aansturing ligt bij de directie, aangevoerd door Larissa Zegveld.

In de oude situatie bestond het bestuur uit de algemeen directeuren van de vier sociale diensten van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. De it-coöperatie verwacht de komende jaren veel te investeren in digitale dienstverlening rond onder andere het aanvragen van een vergunning, ondersteuning krijgen bij verlies van inkomen of werken aan zelfredzaamheid. Dit alles moet leiden tot een zogeheten digitaal ontmoetingsplein in 2025. Daar kunnen dan inwoners een vergunning of uitkering aanvragen en op zoek gaan naar werk. Dit is ook de plek waar ze vragen stellen aan elkaar, de overheid en private partijen.

Met deze ambitie heeft Wigo4it behoefte aan extra bestuurdersleden met een blik die breder is dan het sociale domein. Met de aanstelling van Wanders is hier nu de eerste stap in gezet.

Problem-solver

Wanders stapte in november 2018 op als chief information officer van het Rijk. Hij bekleedde de functie sinds maart 2015. Voordien was hij tien jaar cio bij Randstad Holding. Ook werkt hij bij McKinsey. Sinds zijn vertrek als rijks-cio is Wanders in te huren als zelfstandig (ict-)adviseur, bestuurder én 'problem-solver', aldus zijn LinkedIn-profiel.

Hij is als consultant verbonden aan de Algemene Bestuursdienst (ABD) en doet regelmatig advieswerk voor de rijksoverheid. Zo is Wanders samen met adviesbureau Deloitte betrokken bij een (zoveelste) onderzoek naar de it bij de politie. Hij is aangesteld om als gedelegeerd opdrachtgever mee te kijken naar hoe het verder moet met het plan voor een Operationeel Politie Platform (OPP).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-04-20T18:17:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.