Jan Flippo wordt nieuwe directeur Dictu (EZK)

Dit artikel delen:

Jan Flippo is benoemd tot algemeen directeur van de Dienst ICT Uitvoering (Dictu) bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK). Zijn nieuwe positie gaat in op 1 september 2020. Flippo staat vooral bekend om zijn ict-bestuurlijke taken bij de gemeente Amsterdam.

Jan Flippo was het afgelopen jaar als transitiemanager belast met de bestuursopdracht Inkoop in opdracht van het college van de gemeente Amsterdam. Daarvoor was hij vanaf 2012 chief information officer (cio) en directeur ICT van de gemeente Amsterdam. Eerder was hij onder meer werkzaam bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, het ministerie van Buitenlandse Zaken en binnen de sociale zekerheid.

Harde dobber

Flippo volgt als directeur Gerdine Keijzer-Baldé op; zij is sinds afgelopen 1 mei plaatsvervangend secretaris-generaal bij EZK. De nieuwe directeur krijgt een harde dobber aan Dictu. De afgelopen jaren kwam de dienst regelmatig in het nieuws vanwege een te snelle groei, slechtlopende ict-projecten, kostenoverschrijdingen en een verouderd ict-landschap. Het maar niet in de cloud krijgen van de werkplekken voor zijn medewerkers is daarvan het bekendste voorbeeld.

Maar Flippo is bij de gemeente Amsterdam gepokt en gemazeld geraakt in urgente ict-vraagstukken. Ook Amsterdam heeft een rumoerige conduitestaat als het gaat om ict, al is het de afgelopen jaren betrekkelijk stil gebleven.

Flippo startte medio 2012 als de toenmalige nieuwe chief information officer (cio) van de gemeente Amsterdam. Hij volgde Claudia de Andrade-de Wit op en moest handen en voeten geven aan het toentertijd opgestelde ICT Stabilisatieplan om een einde te maken aan de toen heersende ict-chaos.

Dictu

Dictu, een agentschap van het ministerie van EZK, is met 1400 man een van de grote ict-dienstverleners van het Rijk. De dienst ondersteunt de primaire processen van de ministeries van EZK en LNV, inclusief de daaraan verbonden uitvoeringsorganisaties. Ook levert Dictu diensten aan andere onderdelen van het Rijk, zoals de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens, de Inspectie Leefomgeving en Transport en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. De uitvoeringsorganisatie heeft kantoren in Den Haag, Zwolle en Assen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-24T08:57:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.