Main slaat met Mach slag op Duitse overheidsmarkt

Dit artikel delen:
deal handen schudden overeenkomst contract

Main Capital Partners uit Den Haag neemt voor enkele tientallen miljoenen euro een meerderheidsbelang van 65 procent in het Duitse softwarebedrijf Mach dat is gespecialiseerd in e-overheid. De 'overnamemachine' van managing partner Charly Zwemstra ziet grote mogelijkheden in de verdere digitalisering van de Duitse overheid.

Mach uit Lübeck heeft een omzet van 44 miljoen euro en kent ruim 400 werknemers. Voor de Duitsers vormt de kennis die investeerder Main heeft van de markt voor overheidssoftware, een belangrijke reden om voor Main te kiezen. De Haagse investeerder in zakelijke software heeft met de Exxellence groep (zaakgerichte software), SDB Groep en Alfa (beiden zorgsector) al de nodige belangen op dit gebied. Eerder deed Main ervaring op met de investering in en uitbouw van Roxit, een andere overheidsautomatiseerder. De investeerder verkocht de Roxit Groep vorig jaar februari aan het Noorse softwareconglomeraat Visma.

Mach legt zich vooral toe op digitalisering van administratieve en financiële processen. De kern bestaat uit een module voor financieel beheer die geschikt is voor alle belangrijke boekhoudsystemen van de Duitse overheid. Momenteel wordt al meer dan de helft van de betalingen op federaal niveau ondersteund door Mach's software voor financieel management.

Onlinezugangsgesetz

Het Duitse bedrijf denkt verder te kunnen groeien door zijn portfolio uit te breiden. Veel kansen biedt de Wet op online toegang (Onlinezugangsgesetz). Deze wet verplicht de federale overheid en de regeringen van de deelstaten hun administratieve diensten uiterlijk in 2022 ook elektronisch aan te bieden via administratieve portalen.

Sven van Berge Henegouwen, partner van Main Capital in Duitsland, wil van de aanwinst een van de leidende digitaliseringspartners voor de publieke sector maken. Rolf Sahre, algemeen directeur van Mach, ziet behalve in de nieuwe wetgeving voor online toegang ook veel mogelijkheden in smart-city-initiatieven en kunstmatige intelligentie. De oprichters, de familie Müller-Ontjes, blijven in de raad zitten als mede-eigenaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-09-15T14:29:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.