Enable U lonkt met kapitaal Vortex naar buitenland

Dit artikel delen:

De Nederlandse technologie-investeerder Vortex Capital Partners stapt in bij Enable U. De Amsterdamse integratiespecialist is vooral sterk in de publieke sector maar ziet ook de vraag in andere sectoren toenemen. Het bedrijf heeft zelfs de ambitie om met hulp van kapitaalverschaffer Vortex zijn diensten buiten de landsgrenzen aan te bieden.

Enable U levert integratiesoftware om systemen aan elkaar te koppelen zodat documenten en gegevens veilig zijn uit te wisselen. Het bedrijf, in 2005 opgezet door Kees Neven en Frank Arts, richt zich in eerste instantie op de (lokale) overheid. Een succesproduct werd de Digikoppeling waarmee gemeentes en overheden op een simpele manier hun systemen konden koppelen met het Omgevingsloket. Daar kwamen ook producten bij als Enable-U 2Orchestrate en Enable-U 2Secure, en later diverse cloudvarianten. En er werden ook klanten uit andere sectoren binnengehaald, waaronder Vodafone, Ziggo, Achmea en Rabobank.

Het bedrijf, inmiddels ruim zestig man groot, verwacht door de verdere standaardisatie in combinatie met een sterk groeiende behoefte in de markt aan veilige integratie-oplossingen ook in andere sectoren verder te kunnen groeien. Bovendien heeft Enable U de ambitie om internationaal een relevante rol te spelen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-10-15T16:45:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.