Nederland treedt toe tot wereldwijde ai-samenwerking

Dit artikel delen:

Nederland is van plan zich aan te sluiten bij het Global Partnership on AI (GPAI), een wereldwijde, publieke samenwerking op het gebied van kunstmatige intelligentie (ai). Later dit jaar wordt bekend of ons land opgenomen wordt. Dat maakt staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat (EZK) bekend.

Het GPAI, onderdeel van de OESO (Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling), is een internationaal samenwerkingsverband dat als doel heeft ai op een verantwoorde manier in te zetten waarbij oog voor fundamentele rechten. Experts uit de industrie, de overheid en de academische wereld komen binnen dit initiatief samen en voeren proefprojecten uit op het gebied van ai. Een voorbeeld hiervan in de inzet van ai om sneller te kunnen reageren en herstellen van de coronacrisis.

Staatssecretaris Mona Keijzer (EZK): ‘Als Nederland en als Europa is het onze plicht om onze ondernemers in economisch zware tijden niet alleen te hulp te komen, maar ze ook perspectief te bieden: hoe komen we zo sterk mogelijk uit de crisis? Een samenwerking als GPAI kan daar een belangrijke rol in spelen. We spreken daarmee regels af die wereldwijd gelden, en daarmee verbetert voor onze ondernemers de toegang tot grote markten als bijvoorbeeld de EU, de VS, Japan en Canada.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-10-21T08:35:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.