Ex Sanderink heeft recht op hogere ontslagvergoeding

Eigenaar Centric/Strukton moet ook rectificeren

Dit artikel delen:

Centric, het it-bedrijf van Gerard Sanderink, moet diens ex-vriendin en zakenpartner Brigitte van Egten een hogere ontslagvergoeding uitkeren. De hoogte ervan ligt echter aanzienlijk lager dan de oud-directeur van Sanderinks zonnepanelenbedrijf DSS eist. In een andere rechtszaak veroordeelde het hof te Arnhem Centric-eigenaar Sanderink tot rectificatie van de beschuldigingen van financiële malversaties aan het adres van zijn ex-partner.

Dit meldt de Stentor. Het Gerechtshof in Arnhem heeft in hoger beroep besloten dat de vergoeding wordt verdubbeld van een kleine halve ton naar 100.000 euro. Van Egten had 1,3 miljoen geëist. Sanderink had zijn ex-geliefde niet mogen ontslaan omdat beschuldigingen van fraude en diefstal aan haar adres nooit zijn bewezen.

Het Hof is het in hoger beroep wel eens met de kantonrechter die een eis tot een hoge transitievergoeding vanwege haar vertrek bij DSS afwees. Het wordt Van Egten kwalijk genomen dat ze vlak voor haar ontslag nog snel wat zaken in haar voordeel regelde. Zo liet ze zichzelf een jaarlijkse bonus uit betalen. Ook regelde ze een riante vertrekregeling voor haar adjunct-directeur voor het geval die ook ontslagen zou worden. Ook tekende ze een arbeidscontract voor zichzelf met het Duitse zusterbedrijf van DSS.

Van Egten krijgt wel meer van haar (formele) werkgever Centric. Het it-bedrijf had verwijtbaar gehandeld door haar arbeidsovereenkomst onrechtmatig op te zeggen. Het Arnhemse Hof vindt dat Centric nog wel meer te verwijten valt. Zo stuurde Centrics ex-topman Sanderink salarisgegevens over Van Egten naar het dagblad Tubantia. Ook plaatste hij informatie over zijn conflict met Van Egten op de bedrijfswebsite van Centric. Verder liet hij onbevoegden graaien in de mailbox van Van Egten. Dat alles had Centric niet mogen doen. Daarom komt het Hof tot een vergoeding van een ton.

Nog een rechtszaak

"Sanderink laat zich door lagere bedragen niet afschrikken. "

UPDATE: In een andere rechtszaak veroordeelde het hof te Arnhem Centric-eigenaar Sanderink tot rectificatie van de beschuldigingen van financiële malversaties aan het adres van zijn ex-partner, meldt Tubantia.

Op de sites van zijn bedrijven Centric en Strukton moet Sanderink dertig dagen lang duidelijk zichtbaar de tekst plaatsen dat hij Brigitte van Egten zonder enig bewijs heeft beschuldigd van fraude, het wegsluizen van geld en diefstal bij DSS en Wagner Solar. Ook het veroorzaken van de Fiod-inval bij Strukton kan haar niet worden aangewreven. Sanderink mag op geen enkele wijze aan deze rectificatie eigen zienswijzen toevoegen zoals hij eerder heeft gedaan. De rechter verbiedt hem ook op andere plaatsen later in woord of geschrift zijn beschuldigingen te herhalen.

Verzuimt Sanderink dit te doen dan kan hij 100.000 euro per keer of per dag aan dwangsommen aftikken tot een maximum van vijf miljoen euro. Het hof beseft dat deze bedragen er niet om liegen, maar gebleken is dat Sanderink zich door lagere bedragen niet laat afschrikken. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-03-02T16:45:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.