Quint komt in Zwitserse handen: AWK Group

Dit artikel delen:

Quint Wellington Redwood heeft eindelijk een koper kunnen vinden. De Zwitserse AWK Group wil het ict-adviesbureau uit Amstelveen overnemen. Quint stond al een tijdje in de etalage. De investeringsmaatschappijen Synergia en Van Lanschot Participaties wilden, na in 2013 te zijn ingestapt, sinds begin 2020 van hun aandelen af.

De AWK Group is een Zwitsers management en it-consultancybureau met zo'n vierhonderd man. Afgelopen februari kocht het de Duitse branchegenoot Ginkgo Management Consulting (135 man) uit Hamburg. Nu heeft AWK zijn oog laten vallen op Quint Wellington Redwood (ruim tweehonderd man). Quint, opgericht in 1992, is als ict-adviesbureau gespecialiseerd in sourcingvraagstukken en wordt regelmatig ingehuurd om ict-uitbestedingstrajecten te begeleiden. Daarnaast beschikt het bureau over kennis van it-servicemanagement en wordt het ingehuurd om ict-organisaties bij bedrijven en overheden opnieuw in te richten of aan te passen.

AWK wil uitgroeien tot een it-adviesclub die internationaal meetelt. Met de beoogde overname van Quint is daarmee weer een stap vooruit gezet. Het Amstelveense adviesbureau is naast in Nederland ook internationaal actief.

In 2013 stapten Synergia en Van Lanschot Participaties (tegenwoordig Bolster Investments) in Quint. Na ruim zeven jaar hebben beide investeerders hun exit te pakken. Wel moet de Autoriteit Consument en Markt (ACM) nog toestemming geven voor de overname. Daarvoor is een verzoek ingediend.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-17T23:59:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.