Politie geeft Amber Alert bruidsschat van 1,8 miljoen

Dit artikel delen:
Amber Alert melding op snelwegbord

De politie betaalt Stichting Amber Alert Europe 1,8 miljoen euro voor het gebruiksrecht van het beeldmerk van Amber Alert en het Vermist Kind Alert. Zo kan deze stichting, die vooral buiten Nederland actief blijft, haar werk voortzetten. Alle opgebouwde kennis blijft behouden. Te denken valt aan preventieprojecten en internationale kennisdeling bij vermissingen.

Dat blijkt uit een brief die bestuursvoorzitter Frank Hoen eind september aan de Tweede Kamer heeft gestuurd. Per 23 november neemt Burgernet de taken binnen Nederland van Amber Alert over.

Ook de Nederlandse communities rond alerteringen gaan over naar de politie. Recent is besloten dat Burgernet onder de vlag van Amber Alert ook alle 250 koppelingen met organisaties zoals ketens van tankstations gaat overnemen, sociale media incluis.

De uitdrukkelijke wens van de Tweede Kamer om de voordelen van de huidige alertering maximaal te behouden, komt hiermee in vervulling. Volgens de politie voert de TU Eindhoven op dit moment onderzoek uit naar het bereik van Burgernet, juist vanwege die de Tweede Kamer hierover uitsprak.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dit artikel citeert vrij klakkeloos uit de brief van Frank Hoen. In het artikel van Vrij Nederland (gisteren 26 okt) blijkt echter dat er nog een andere, veel meer duistere, kant zit aan dit verhaal. Ik had van Computable verwacht/gehoopt dat ze iets dieper zouden graven naar het echte verhaal.

@Stef Joosten Wij hebben kennis genomen van het artikel in Vrij Nederland maar vonden dat dat stuk voor ons weinig relevante informatie bevat. De nadruk ligt op lobbywerk en de vraag in hoeverre Amber Alert succesvol is. Wat ons opviel is dat de informatie uit de brief van Frank Hoen nauwelijks is opgenomen in dit artikel. Daarin staat informatie die wij wel interessant vinden, ook met oog op onze eerdere publicaties daarover. Gecombineerd met wat andere informatie hebben we een feitelijk bericht willen brengen.

De politie gaat achteraf een onderzoek laten uitvoeren naar het bereik van Burgernet. Wat wil de top van de politie en het ministerie van Justitie en Veiligheid (en Rechtsbescherming). Gaat het om geld, om de opsporing van vermiste kinderen of om Burgernet positiever in beeld te brengen?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-10-27T10:10:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.