Extra geld voor leren en ontwikkelen in mkb

Prinsjesdag 2023

Dit artikel delen:
Subsidie

Het demissionaire kabinet steekt bijna 74 miljoen euro extra in de Slim-regeling, een subsidie die ten doel heeft het leren en ontwikkelen in het mkb te stimuleren. Deze middelen komen uit de pot voor de Stap-subsidies waarmee burgers studies kunnen volgen die hun arbeidsmarktpositie verbetert. De verhoging die in 2024 ingaat, geldt tot en met 2027.

Mede door de grote fraudegevoeligheid was al eerder besloten de Stap-regeling op te heffen. Door afschaffing komt volgend jaar 147 miljoen euro vrij.

Slim staat voor ‘Stimuleringsregeling leren en ontwikkelen in mkb-ondernemingen’ en loopt via het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). Betrokken bedrijven kunnen daarmee voor medewerkers bijvoorbeeld een loopbaan- of ontwikkeladvies regelen. Ook is subsidie mogelijk om een externe adviseur in te schakelen voor het doorlichten van een bedrijf of het maken van een toekomstgericht opleidings- en ontwikkelplan.

De huidige regeling stimuleert ook het oprichten van een bedrijfsschool. Verder kan een mkb-werkgever een praktijkleerplaats aanbieden voor (delen) van een mbo-opleiding in de derde leerweg.

Het kabinet kreeg de afgelopen tijd veel kritiek op het stopzetten van de Stap-subsidie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-09-19T16:10:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.