'Kathmann (PvdA) is meest digibewuste Kamerlid'

Dit artikel delen:

Juryvoorzitter Tineke Netelenbos overhandigt ECP-prijs van 'Meest Digibewuste Tweede Kamerlid 2023' aan Barbara Kathmann (PvdA), een 'gespot-prent' van Hugo Freutel.

Politica Barbara Kathmann (PvdA) is verkozen tot het Meest Digibewuste Tweede Kamerlid van 2023. Dat gebeurde donderdag tijdens het ECP Jaarfestival in Den Haag. Juryvoorzitter Tineke Netelenbos prees Kathmann als een betrokken en bevlogen lid van de vaste Kamercommissie voor Digitale Zaken, met uitgebreide kennis van diverse digitale thema's. De andere genomineerden waren Hawre Rahimi (VVD), Hind Dekker-Abdulaziz (D66) en Queeny Rajkowski (VVD).

Kathmann viel op vanwege haar pleidooi voor digitalisering als cruciaal voor de verduurzaming van de Nederlandse economie. Haar motie voor een integraal plan voor duurzame digitalisering resulteerde in twee onderzoeken naar de impact op het klimaat en de bijdrage aan de Nederlandse verduurzamingsdoelen.

Als prijs nam ze de 'gespot-prent' in ontvangst: een portret met een knipoog ontworpen door Hugo FreutelQueeny Rajkowski en Lisa van Ginneken wonnen voorgaande jaren de titel en namen ook de gespot-prent mee naar huis.

Ai en Big Tech

Tijdens een debat op het festival deelden de genomineerden hun visie op digitalisering voor het nieuwe kabinet. De voorzitter van de Technologie Kieswijzer onthulde dat partijen kritischer zijn geworden over digitale thema's, waarbij de nadruk ligt op strengere regulering van artificiële intelligentie (ai) en de wens om minder afhankelijk te zijn van Big Tech.

Bij veel mensen bestaat de wens van een apart ministerie voor Digitale Zaken. Politici Kathmann en Rahimi zijn het hierover onderling niet eens: Kathmann is voorstander van een minister voor Digitale Zaken terwijl Rahimi pleit voor ministerie-overstijgende samenwerking.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-11-17T17:06:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.