Belastingdienst maakt aangifte op Linux mogelijk

Dit artikel delen:

De Belastingdienst publiceert op korte termijn de beta van het aangifte-programma, draaiend onder Linux. Dat meldt een technicus van de belastingdienst.

De Belastingdienst krijgt al enige jaren kritiek te verduren omdat het aangifte-programma alleen werkt voor gebruikers van Microsoft’s besturingssysteem Windows. Dit jaar experimenteerde de dienst echter al met een versie voor Mac OS X. Binnenkort voegt het daar een proefversie voor Linux aan toe.


De Belastingdienst benadert binnenkort Linux-gebruikers voor deelname aan de proef. Zo’n brief zou wellicht eind deze week rond kunnen zijn, aldus een van de medewerkers van de belastingdienst.


Die deelde de beta mee, tijdens een telefoongesprek over een klacht over de aangifte voor 2004. Linux-gebruikers kunnen hun aangifte doen met het Window-programma, als ze gebruik maken van Wine, de open source emulator voor Windows-toepassingen. Het programma crasht echter halverwege de verzending van de aangifte.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het werd tijd dan de regering ophield met besturingssysteem discriminatie :)

Wellicht iets om binnenkort in de Grondwet te laten verankeren naast de vrijheid van godsdienst, meningsuiting etc.etc. :
De vrijheid van besturingssysteem
Lijkt mij geen overbodige luxe in deze tijd....

Dit jaar biedt de belastingdienst voor het eerst ook een linux programma aan om de inkomsten belastingen aan te geven. Op dit moment loopt er een test met o.a. dit linux programma.

De gegevens zijn te vinden op www.pvcf.nl/easytax/index.html. Vanaf vanmiddag half drie kan daar ook de software gedownload worden.

@Easytax,

En waarom zou ik via jouw homepage een trajan naar binnen willen halen? De aangifte 2005 hoef ik pas op 31 maart volgend jaar te doen dus kan ik wel even wachten op een download van de stie van de belastingdienst zelf, toch?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-09-14T14:01:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.