Bedrijven omarmen encryptie niet, want lastig

Dit artikel delen:

Bedrijven gebruiken encryptie niet om gevoelige data te beschermen. Uit de Nationale Encryptie Survey van Ponemon Institute's blijkt dat slecht 4,2 procent van de ondervraagde bedrijven binnen hun hele organisatie gebruik maakt van encryptie.

Toch vindt een groot deel van de ondervraagden encryptie een belangrijk beveiligingshulpmiddel. De belangrijkste reden om encryptie niet te gebruiken is (voor 69 procent van de bedrijven) bezorgdheid om het prestatieniveau van het systeem. Iets minder dan de helft (45 procent) vindt het gebruik van encryptie te complex. Een kwart van de bedrijven vindt encryptie te duur.

Encryptie wordt het meestgebruikt (47 procent) om informatie van het ene systeem naar het andere systeem te versturen. Ongeveer eenderde gebruikt encryptie om data op laptops of andere draagbare apparaten te beveiligen. Ongeveer een kwart gebruikt encryptie om backupbestanden te beveiligen voordat ze worden opgeslagen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Leuk artikel, maar wat mij verbaasd is dat de ondervraagde bedrijven zich niet hebben verdiept in de materie !
Deze conclusie trek ik omdat 69% van de ondervraagde bedrijven bang is voor een performance hit door de encryptie oplossing. Deze bedrijven weten niet dat er hardware gebaseerde encryptie oplossingen bestaan die "geen" impact hebben op de prestatieniveau van de systemen !
De percentages welke worden genoemd voor te complex en te duur zijn waarschijnlijk afkomstig van de ICT mensen binnen deze bedrijven, en niet vanuit de hoek van risk-management en de security officers. Deze laatst genoemde hebben een beter beeld over de mogelijke gevolgen van het "onbeveiligde data!.

Dit zit gewoon in Windows 2000 en XP. En wordt normaal Gesproken alleen gebruikt voor laptop gebruikers. Ik neem aan dat Binnen een bedrijf toch wel IT’ers zitten die gebruikers dit op een simpele
Manier kunnen uitleggen. Prestatie systeem !? Te duur !?Zit gewoon in je Windows systeem Wel even de sleutel back-uppen anders kom je niet meer aan je data. Gewoon zorgen dat je een DRA hebt d.m.v. Cipher.exe Als MCSE of MCSA moet je dat toch wel kunnen uitleggen examen stof voor (70-210 & 70-270) Lijkt me dat de meeste bedrijven gewoon niet op de hoogte zijn van hun eigen software.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-12-23T11:13:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.