Aansluiting externe apparaten gevaar voor netwerk

Dit artikel delen:

Veel bedrijven hebben geen beleid hoe om te gaan met laptops of andere apparaten die op het bedrijfsnetwerk kunnen worden aangesloten. Dat blijkt uit een onderzoek van maker van beveiligingssoftware LanDesk.

LanDesk deed het onderzoek onder vijfhonderd it-managers in de Verenigde Staten, Groot-Brittanië, Duitsland en Frankrijk. Uit het onderzoek blijkt dat 65 procent van de it-managers continue problemen hebben die het gevolg zijn van het aansluiten van externe apparaten op het bedrijfsnetwerk. Daarom zoeken deze managers beveiligingen die verder gaat dan alleen anti-virussoftware.

Ongeveer 60 procent van de ondervraagden zegt dat het bedrijf geen beleid heeft om de externe apparaten te scannen voordat ze op het netwerk worden aangesloten. Toch werkt bij meer dan 85 procent van de ondervraagden een deel van de werknemers thuis. Bij bijna de helft van ondervraagden (46 procent) is het alleen mogelijk om de beveiligingsinstellingen op kantoor te wijzigen. Bijna een kwart (23 procent) vertrouwt ook op de werknemers om de beveiliging up-to-date te houden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-02-03T09:41:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.