Overheid VS doet cyberstorm-oefening met bedrijfsleven

Het Amerikaanse ministerie van nationale veiligheid (Homeland Security) test deze werkweek de paraatheid van overheid en bedrijfsleven in het reageren op cyber-aanvallen. Het Homeland Security Department (DHS) wil zo testen hoe goed er gecommuniceerd wordt tussen de betrokken partijen.

Cyberstorm, zoals de oefening gedoopt is, omvat de uitvoering van een aantal geheime rampenscenario’s. Dit wordt gecoördineerd door de it-afdeling van het Information Sharing and Analysis Center (IT-ISAC), een organisatie die bedreigingen van de kritische infrastructuren van de Verenigde Staten in kaart brengt.

Het IT-ISAC heeft acht bedrijven bereid gevonden mee te werken aan de rampenoefening. Onder die bedrijven bevinden zich softwarebedrijf Microsoft, chipmaker Intel, antivirusbedrijf Symantec en VeriSign, leverancier van beveiligingscertificaten voor websites.

Eind januari bracht de National Association of State Chief Information Officers (NASCIO) nog de resultaten naar buiten van een kritisch onderzoek over de samenwerking tussen de nationale overheid en lokale overheden. De conclusie van het onderzoek luidde dat het Amerikaanse ministerie van nationale veiligheid nauwer moet samenwerken met de staten. Daarnaast zou er meer geld beschikbaar moeten komen voor training van die lokale overheden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-02-08T13:13:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.