Britse wens backdoor Vista zou slechts idee zijn

Dit artikel delen:

De wens van de Britse overheid voor een backdoor in de encryptiemogelijkheden van Windows Vista zou slechts een idee zijn. Notabene een idee van overheidsadviseur professor Ross Anderson en niet van een officiële overheidsvertegenwoordiger.

Dit melden online-nieuwssites in de tweede ronde berichten over deze kwestie. Professor Anderson gaf de Britse regering het dringende advies de opties te bekijken voor het opstellen van backdoor-manieren om encryptie te omzeilen. Daarbij haalde Anderson een woordvoerder van Binnenlandse Zaken aan die had gezegd dat de Britse overheid met Microsoft praat over deze kwestie en andere beveiligingszaken.

Diverse nieuwssites hadden in de eerste berichtenronde over deze zaak bericht dat de Britse regering actief werkt aan een backdoor in Vista. Sommige sites meldden zelfs dat Microsoft daaraan meewerkt. Computable rapporteerde al dat de Windows-producent slechts zei met de Britse overheid te praten over beveiligingskwesties in het algemeen.

"Windows Vista is van de grond af aan ontworpen om de best beveiligde Windows-versie ooit te zijn", verklaren Microsoft-woordvoerders. "Het is ons doel bedrijfsgebruikers volledige controle over data op hun pc's te geven en we zullen geen backdoors inbouwen in Windows, de BitLocker-encryptiemogelijkhed en andere Microsoft-producten."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-02-20T13:59:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.