Google bevestigt waarschuwing bedrijfsgebruik Desktop

Dit artikel delen:

Google heeft toegegeven dat de meest recente Enterprise-uitvoering van Google Desktop 3 onveilig is. Het transport van de gedeelde informatie tussen computers is onveilig waardoor gevoelige informatie uit kan lekken. Onderzoeksbureau Gartner waarschuwt hiervoor.

Gebruikers kunnen met de Enterprise-uitvoering van Google Desktop 3 ook zoeken naar bestanden die op andere computers staan. Hiervoor kopieert het programma automatisch de gedeelde bestanden naar de servers van Google. Daar worden de bestanden maximaal een maand bewaard.

De bestanden worden versleuteld tijdens de verzending en staan ook versleuteld op de servers van Google. Uit ervaringen van gebruikers is echter gebleken dat deze transportmethode net zo veilig is als het versturen van e-mails. Deze mate van beveiliging is onvoldoende voor het zakelijk gebruik van deze toepassing. Google adviseert daarom aan alle gebruikers van de Enterprise-uitvoering deze functie niet te gebruiken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-02-21T11:05:00.000Z Redactie Computable/PCM
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.