Ministerraad steunt verbod ongevraagde bedrijfsspam

Het zou kunnen dat ongevraagde spam naar bedrijven binnenkort verboden is. De ministerraad heeft haar goedkeuring gehecht aan een wetsvoorstel hiertoe van minister Brinkhorst van Economische Zaken.

Het is bij wet al verboden ongevraagde e-mail voor marketingdoeleinden te sturen naar burgers. Het nu door de ministerraad goedgekeurde voorstel past zo'n verbod ook toe voor bedrijven. Daarnaast vallen ongevraagde sms’jes en faxen onder het verbod.

Naast deze aanpassing wil Brinkhorst ook een einde maken aan stilzwijgende verlenging van langdurige contracten in de telecomsector. Voor contracten van bepaalde of onbepaalde tijd moet volgens de minister altijd een opzegtermijn van maximaal vier weken gelden. Daarnaast kunnen telco’s hun klanten maximaal twee jaar aan zich binden. De consument moet wel na verloop van één jaar kunnen opzeggen, maar kan dan wel opgedragen worden een redelijke vergoeding te betalen aan de aanbieder. Dit zijn bijvoorbeeld de resterende abonnementskosten.

Het voorstel gaat nu voor verdere behandeling naar de Raad van State en de Tweede Kamer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-04-05T11:01:00.000Z Ingrid Wolfslag
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.