Antispammer Blue Security gooit handdoek in de ring

Het Israelische Blue Security geeft de strijd tegen spammers op. Na een oproep van het beveiligingsbedrijf om spammers terug te spammen werd het financieel geruïneerd door een wraaknemende spammer.

Blue Security blokkeerde de berichten van een Russische spammer, die zichzelf ‘PharmaMaster’ noemt, en zond ze terug naar de machine waar ze vandaan kwamen. De spammer lanceerde daarop een reeks DoS-aanvallen (denial of service), waardoor de website van Blue Security plat kwam te liggen, samen met veel websites van partners. ‘PharmaMaster’ dreigde dat de volgende aanval met een virus zou zijn als het bedrijf niet zou ophouden met zijn antispam-activiteiten.

Hoewel Blue Security net 4,8 miljoen dollar aan investeringsgeld had gekregen, verklaart het niet de middelen te hebben om dergelijke gerichte en voortdurende aanvallen aan te kunnen. Het beveiligingsbedrijf heeft al zijn activiteiten gestaakt en zijn website offline gehaald. Blue Security kijkt nu of het zijn antispamtechnologie op andere manieren kan inzetten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-05-19T09:10:00.000Z Ingrid Wolfslag
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.